Activeer je energie

Pranayama en gezondheid

Volgende cursus
Voorjaar 2019

 

 

Prana is pure levensenergie

Pranayama betekent letterlijk het leren beheersen van de prana, de universele levensenergie. Dit is verbonden met je ademhaling.
In de yoga en zeker in de Gitananda yoga neemt dit een belangrijke plek in. En terecht! Want dit is de bron van gezondheid en levenskracht.
Prana stroomt door duizenden subtiele energiekanalen -nadi’s- en energiecentra die -chakra’s- genoemd worden. Als we veel Prana hebben en deze gelijkmatig door ons lichaam stroomt dan voelen we ons kalm, energiek en gezond. Als we te weinig prana hebben of als de prana stagneert dan voelen we ons onrustig, angstig en (over)vermoeid.

Ademhaling voor je gezondheid

Maar wat betekent dit voor jou en mij? Kunnen we hier wat mee? En wat kunnen we hier dan mee? Het antwoord is heel simpel: diep ademen. De opname van prana wordt bevorderd door bewust en diep ademen. Dit noemen we Pranayama.

Maar weetje… wat blijkt in de praktijk? Toch niet zo simpel. Want de meeste mensen ademen niet diep genoeg. Niet zo gek dat vermoeidheid, burn-out, depressie, irritatie en frustratie overal om ons heen toeslaat. Want je lichaam raakt de afvalstoffen niet kwijt en vervuilt. Niet alleen fysiek maar ook emotioneel en mentaal werkt dit door. Daarnaast is er te weinig opname van prana, de levensenergie. Adem is de allereerste levensbehoefte. En we ademen met zijn allen te oppervlakkig blijkt.

Weetje… dat een goede ademhaling je darmen masseert, je hart ondersteunt, je spieren sterk en gezond houdt, de flexibiliteit van je ribben stimuleert, je weefsels, organen, longen en bloed reinigt, je stofwisseling activeert en je houding verbetert. Reden genoeg dus om te investeren in een goede ademhaling.
Maar Pranayama gaat nog verder. Hiermee herstel je de verbinding tussen je lichaam, emoties en denken. Met als gevolg dat je gecenterd bent en voelt dat je deel bent van alles. Je wordt gedragen door je energielichaam en door alles om je heen.

Pranayama volgens Gitananda yoga

Gitananda yoga is een enorme kennis- en ervaringsbron van authentieke Pranayama in de traditie van een lange Guru lijn. Pranayama wordt gebruik voor:

Bewust en regelmatig leren ademen
Zodat je longen en je lichaam gereinigd worden van overbodige afvalstoffen. En je klaar bent om de universele levensenergie op te kunnen nemen.

Tot rust komen en gezondheid
Je zult snel profijt hebben in de vorm van beter slapen, kalmer voelen en meer focus hebben. Dit heb je ook nodig voor de volgende stappen in de Pranayama.

Meditatie
Meditatie vraagt om een schoon lichaam, rijke emoties en helder denken. Zonder prana en pranayama is echt resultaat niet mogelijk.

Opname pure energie in al je lichamen – Pancha Kosha
Om je fysiek, emotioneel en mentaal gezond, sterk en krachtig te voelen. Al je lichamen zijn in elkaar gecenterd. De ervaring van eenheid, rust en verbinding.

Tarief

  Aanmelden

  Je naam

  Je e-mail

  Je telefoon

  Ik wil me aanmelden voor de cursus Pranayama.

  Vragen/opmerkingen/

  Vragen of opmerkingen?

  Neem contact op met Connie op 06 13 31 45 43 of mail

  Bewaren

  Vragen of opmerkingen?

  Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.

  Not readable? Change text. captcha txt
  X