Stemwerk

De stem is wie je bent
en wie je zou kunnen zijn

Over stemwerk

De stem is wie je bent

Stemwerk werkt met de stem in al haar natuurlijke facetten. Het totaal van vibraties, resonanties, impulsen en geluiden. De stem is de innerlijke afbeelding van jezelf, die je telkens naar buiten brengt. Je stem is verbonden met je lichaam, je emoties, je onbewuste en opgeslagen herinneringen. Door oefeningen gebaseerd op beweging en stimulering van je lichaam, in combinatie met de stem, bereik je deze diepere lagen van jezelf. Dit laat je ontdekken wie je bent en wie je kunt zijn.

De natuurlijke stem

In het proces om je natuurlijke stem vrij te maken, is je gehele lichaam betrokken. Ieder deel van je lichaam is verbonden met de twee dimensies van de stem: Luisteren en Expressie.

De stem: luisteren en expressie

Luisteren: Dynamisch zijn

De oorspronkelijke stem wordt gevormd onder meer door je lichaam, vibraties en resonantie. Verbonden met je (mens)zijn: je lichamelijke impulsen, je behoeften, emoties, opgeslagen herinneringen, sensitiviteit en intuïtie. Dit heeft alles te maken met luisteren.

Expressie: Sociaal zijn

De sociale stem bestaat bestaat onder meer uit woorden en klanken. De wereld van expressie, je helder kunnen uitdrukken, controle, spanning, gewoontepatronen en oordelen. Gevormd door opvoeding, cultuur en maatschappij.

Open je stem, open jezelf

Ideaal is er een evenwicht tussen luisteren en expressie. En kunnen we uiting geven aan wie we zijn, aan wie we zouden willen zijn en aan wat we willen en zouden willen. Zijn we te sociaal dan vergeten we onszelf. Zijn we teveel naar binnen gericht dan begrijpt de ander ons niet. Veel heeft te maken met overbodige controle, vastgeroeste patronen, angst, vergeten en verboden delen van onszelf. Werken met je stem laat je ontdekken wie je bent. Voorbij de dagelijkse ruis en overbodige controle.

De dynamische stem

De dynamische verbinding tussen lichaam en stem: de verbinding tussen voelen en uiting geven aan jezelf. Hierbij komt het proces van luisteren op de eerste plaats en expressie op de tweede. Dit proces van leren luisteren met je hele lichaam is een belangrijk aspect van werken met je stem. Het is de stap naar zichtbaar worden, ondersteuning nemen, authenticiteit en expressie geven aan onze lichamelijke impulsen, aan onszelf. De concepten binnen Stemwerk.

Stem geven aan jezelf

Door de lichamelijke manier van werken wordt de oorspronkelijke primitieve stem weer verbonden met de sociale stem. En komt wie je bent en ook wie je wilt zijn tot expressie via je stem. Deze verbinding van stem en lichaam, is de essentie van stemwerk. Het brengt het intuïtieve proces op gang van motie en emotie, bewegen en bewogen worden. Waarin de stem het lichaam transformeert en het lichaam de stem. Dit laat ons ontdekken wie we zijn en wie we zouden kunnen zijn.

Voor wie?

  • Voor iedereen die zijn perceptie, sensitiviteit en vermogen tot verbinding en contact verder wil ontwikkelen.
  • Binnen de dynamiek van een relatie als middel gericht op delen, intimiteit en aanwezigheid.
  • Voor professionals die werkzaam zijn op het gebied van presentatie, lichaamswerk en therapie.
  • Als communicatiemiddel binnen een team. Als het gaat om luisteren, ondersteunen, creativiteit en plezier.

De methode

Stemwerk is ontwikkeld door Jean-René Toussaint. De basis van zijn werk is gelegd in de jaren 80. Hier heeft hij door het werken met dove kinderen de grenzeloze mogelijkheden van de menselijke stem leren kennen. Stemwerk ontwikkelde in de afgelopen 30 jaar meer dan 200 oefeningen om het lichaam te ontwikkelen tot een vrij speelterrein voor al je stemmen. Voorbij oordelen en verwachtingen. Zodat je weer contact kunt maken met je behoeften, je kwaliteiten, je potenties, jezelf. De oefeningen zijn gebaseerd op beweging en stimulering van het lichaam, aspecten van massage en ademwerk in combinatie met de stem. Een reis door geluid, adem en beweging, door emoties, herinneringen en patronen naar bewustwording wie je bent en wie je zou kunnen zijn.

yomabe stemwerk rotterdam

Waarom Stemwerk?

Mijn persoonlijke ervaring, en wat ik ook telkens zie gebeuren tijdens de persoonlijke sessies en trainingen

…de shift van mentaal verlangen
naar lichamelijk ervaren

is een diep helend proces

Dit brengt je in contact met je oorspronkelijke levenslust en spontaniteit. Het lichaam, de stem, emoties en denken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Herstellen van de verbinding tussen al deze niveaus is niet alleen het herstellen van je gezondheid en heel worden. Het geeft je de keuze te zijn wie je bent en wie je zou willen zijn.

Deze reis, deze pelgrimage ga ik graag met je aan. Via persoonlijke begeleiding, stem coaching en de unieke trainingen.

In mijn begeleiding ben ik direct, zorgvuldig en waar nodig uitdagend. Ik werk intuïtief en met de dynamiek van het moment, wat nodig, wat gewenst is.

– Connie van Dam

Activiteiten

Trainingen stemwerk en stemcoaching bij Yomabe Stemwerk Rotterdam

Expressie met de kwaliteit van luisteren…

stemwerk rotterdam

Stem coaching

Stemwerk laat je ontdekken wie je bent en geeft je de keuze te zijn wie je wil zijn
De stem spreekt over jou. Je stem is verbonden met je lichaam, je emoties, je onbewuste en opgeslagen herinneringen. En vertelt jouw persoonlijke verhaal.
Met Stemwerk bereik je deze diepere lagen van jezelf. En kun je ontdekken wie je bent en wie je zou kunnen zijn. Deze reis, deze pelgrimage naar jezelf word je aangereikt.

“Stemwerk staat zeker niet haaks op de therapie die ik vroeger heb gevolgd, maar gaat veel dieper. Naar je echte gevoel, in plaats van naar je gevoel in je hoofd.” – Mieke

Duur en tarief
Stem coaching en persoonlijke begeleiding
De duur van stem coaching is gemiddeld 75 minuten
*Het tarief hiervoor bedraagt € 125
Soms kan dit 15 minuten korter of langer zijn

Hoe beginnen met stemwerk
Intake sessie stem coaching 90 minuten € 125
Daarna werken we samen met een minimum van 5 sessies. Om de 2 tot 4 weken.
Met korting te voldoen vooraf 5 sessies € 575
Of per sessie te voldoen € 125

*Voor particulieren en ZZP zijn genoemde bedragen inclusief BTW
*Voor bedrijven en organisaties zijn genoemde bedragen exclusief BTW

Meer informatie

Relatie

stemwerk rotterdam

Relatie sessie stemwerk

Werken met de dynamiek van je relatie

Een partner sessie stemwerk heeft tot doel de dynamiek binnen jullie relatie zichtbaar te maken. De sessies kunnen onder meer gericht zijn op delen, intimiteit en aanwezig zijn.

“Heel confronterend, maar maakte zo veel duidelijk en inzichtelijk. Voel me sindsdien veel meer verbonden met Martin en voel meer vrijheid.” – Carole

Duur en tarief
De duur van een relatie sessie stemwerk is gemiddeld 90 minuten.
Het tarief hiervoor bedraagt € 165 voor 2 personen.
Soms kan dit 15 minuten korter of langer zijn.
Blijkt dat we 120 minuten nodig hebben, dan wordt het tarief aangepast. Het tarief voor 120 minuten is € 215 per sessie.

Meer informatie

Relatie

stemwerk rotterdamPartner workshop

Stemwerk

Een partner workshop is een prachtig cadeau voor samen. Om elkaar te ontdekken op een nieuwe, verrassende manier. Deze workshops geven je de kans om dichter bij jezelf te komen, zodat je ook dichter bij elkaar kunt zijn.

“Connie is heel deskundig, concreet en invoelend in haar begeleiding” – Marian

Duur
3 uren inclusief pauze

Tarief
€ 365 voor 2 personen

Meer informatie

De samenkomst van stemwerk en chakra e-motion
Expressie met de kwaliteit van luisteren

communicatie en lichaamswerk stemwerk rotterdamTraining
Beleef je lichaam

Expressie met de kwaliteit van luisteren

  • Voor iedereen die zich voelt aangesproken…
  • Een ieder die zijn perceptie, sensitiviteit en vermogen tot verbinding en contact – met zichzelf en de ander – verder wil ontwikkelen.
  • De professional die werkzaam is op het gebied van presentatie,  lichaamswerk en therapie. Zoals coaches, docenten, masseurs, psychotherapeuten en natuurlijk yogadocenten.

Een verhaal over communicatie, intimiteit en seksualiteit. Jouw stem, jouw verhaal, jouw tocht.

In deze unieke training worden de concepten binnen stemwerk verbonden aan de levenskwaliteiten van de Chakra’s: veiligheid en vertrouwen, intimiteit en verbinding, seksualiteit en grenzen, verlangen en vrijheid.  De geboorte van intuïtief dynamische communicatie. Expressie met de kwaliteit van luisteren.

“In een paar sessies merk ik dat ik me vrijer uit kan spreken en beter contact heb met mijn hele lichaam. Mijn spanningsklachten zijn gedaald en ik heb nieuwe inzichten over mezelf opgedaan. Ik kan de behandelingen iedereen aanraden die professioneel zijn stem moet gebruiken of over het algemeen meer over zichzelf en zijn blinde vlekken wil leren.” – Hetty

Training 3 weekend workshops plus 1 individuele stemcoaching

Wanneer
Mei, juli en oktober 2019

Tijd
Zaterdag 12.30 – 17.00
Zondag 10.30 – 15.00
Individuele sessie stemcoaching in onderling overleg

Tarief
€ 860

Meer informatie

Beweging met de kwaliteit van zijn

chakra dance rotterdam - yomabeJaartraining
Chakra dance E-MoTioN

Een reis door verlangen

  • Iedereen die meer comfort zoekt in de verbinding met zichzelf en de ander.
  • Professionals zoals lichaamswerkers, therapeuten, coaches, masseurs, dans- en yogadocenten.

Chakra dance E-MoTioN is een ontdekkingsreis naar je diepere verlangens en behoeften. De E-MoTioN start met een vraag, een beweging, een impuls, een geluid.

De unieke samenkomst van chakra dance, stemwerk, yoga en tandava meditatie.

“De chakra e-motion lessen zijn een hele bijzondere ervaring. De mooie muziek en jouw stapsgewijze begeleiding zorgen ervoor dat ik kan loslaten. De groep is zonder oordeelsvorming, ieder volgt zijn eigen weg en de momenten van contact zijn waardevol. Na de les heb ik altijd een gevoel van vrijheid.” – Suzanne

Jaartraining 8 workshops

Start
Woensdag 8 oktober 2019

Wanneer
Elke derde woensdag van de maand

Tijd
18.30 – 21.00

Tarief
€ 495

Meer informatie

Vragen of opmerkingen?

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt