De shift naar lichamelijk ervaren
wie je bent en wil zijn
is een diep helend proces

Connie van Dam

werkwijze-yomabe-rotterdam-yoga-stemwerk-en-massage

Ik ben Connie van Dam, holistisch lichaamswerk behandelaar.

Ik help mensen de intieme verbinding met hun stem, hun lichaam en zichzelf te herstellen, zodat ze meer vrijheid, kracht en plezier kunnen ervaren.

De stem, het lichaam, de emoties en het denken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Herstellen van de verbinding tussen al deze niveaus is niet alleen het herstellen van je gezondheid en heel worden. Het geeft je de keuze te zijn wie je bent en wie je wil zijn.

De shift van mentaal verlangen
naar lichamelijk ervaren wie je bent en wil zijn
is een diep helend proces

Yogadocent, yogatherapeut, stemcoach, holistisch masseur.

Ik ben Gitananda yogadocent en yogatherapeut – ICYER en Hatha yogadocent – YAN, stemtherapeut en stemcoach – methode Stemwerk Jean-René Toussaint, holistisch masseur en lichaamstherapeut – Peter Schoutens. Verder heb trainingen gevolgd bij Dinah Rodrigues/Hormoon yoga, Daniel Odier /Tandava meditatie, Betty Martin/Wheel of Consent.

Mijn persoonlijke verhaal

Yoga is mij met de paplepel ingegoten. Mijn eerste herinneringen aan yoga zijn de fijne zondag ochtend lessen met mijn vader. Gewoon thuis, in de woonkamer of de hal. Samen met het gezin. De filosofie achter yoga kwam er op natuurlijke wijze bij. De alledaagse vragen die ik als kind had, koppelde mijn vader terug naar yoga, vrijheid van denken en eigen keuzes leren maken.
Het overlijden van mijn broer bracht mij op jonge leeftijd in contact met de fragiliteit van het leven. Het proberen bevatten van begrippen als nooit, eeuwig en voorbijgaand viel me zeker niet gemakkelijk. Door de tijd heen begonnen deze woorden betekenis te krijgen. Het besef van de levendige en kwetsbare drie eenheid: tijd, leven en lichaam.

Het kon eigenlijk niet anders dan dat deze fascinatie voor het lichaam en het leven mij zou leiden op mijn levenspad en werk.
 Na jaren van studie, zelfreflectie en ervaring kwam ik tot een verrassende ontdekking. Wat voor mij zo natuurlijk en veilig voelde, gold voor zoveel mensen niet. Een groot deel van de mensen kent de intieme verbinding met hun lichaam en gevoelens helemaal niet. Deels nooit aangegaan en deels onderweg kwijt geraakt. Ik merkte dat zoveel mooie en prachtige mensen zitten opgesloten in hun lichaam en zijn afgesloten van hun gevoelens. Ik zocht naar manieren om dit contact te herstellen en maakte de switch naar authentieke yoga, yogatherapie, lichaamstherapie en massage. Ondanks goede resultaten en veel tevreden klanten voelde ik dat er nog iets ontbrak.

Ook privé kwam ik in een levensfase waarin ik voelde: er is een gemis in mij. Een verlangen, een verhaal wat nog niet was gehoord, stak de kop op. Maar in een taal die ik niet bleek te verstaan. Mijn zoektocht bracht mij in aanraking met stemwerk. De wereld van de oorspronkelijke stem. Deze studie en persoonlijke reis heeft alles veranderd. Het heeft me verbonden met een stuk van mijn vrouw-zijn, ik kon mijn seksualiteit opeisen en vanuit zachtheid in mijn kracht staan. Dit bewoog me van niet zichtbaar zijn naar verantwoording nemen en een nieuw stuk vrijheid. Met alles wat er was, wat er nog niet was en wat nog mocht komen, ben ik full force en full time voor mijn passie gegaan.

Stemwerk heeft alles samen gebracht. Waar ik in geloof, wat ik doe en waar Yomabe voor staat. Het vormde de vertaalslag van de heilige drie eenheid tijd, leven en lichaam naar de heilige drie eenheid binnen Yomabe: stem, lichaam en verbinding. 

Gratis inzicht gesprek

Ieder mens is uniek en elk proces vraagt om een persoonlijke benadering. De beste start is een inzicht gesprek. Dit kan telefonisch, via zoom en in de Yomabe studio.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Connie op 06 13 31 45 43 of mail

Vragen of opmerkingen?

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt
X