Module
Yoga verdieping

ONDERDEEL VAN DE OPLEIDING HOLISTISCH LICHAAMSWERK

Je verdiepen in yoga is een absolute verrijking voor jezelf in het kader van zelfzorg, gezondheid en bewust leven.

Laat je meenemen in de wereld van yoga, gezondheid, beweging en ontspanning. De opleiding yoga verdieping schenkt je helder inzicht in het hoe en waarom van yoga. Je leert yoga stap voor stap begrijpen en integreren in je dagelijkse leven. Je kan de module uitbreiden en afsluiten met een docenten certificaat.

Totale gezondheid

Ik werk met authentieke gitananda yoga, pranayama, jnana yoga, en stemwerk. Hiermee leer je op natuurlijke wijze je fysieke en mentale gezondheid onder jouw beheer te nemen. Een uitgekiend programma om via leren luisteren, grenzen aangeven en verantwoording nemen de expressie te zijn van wie je wil zijn.

INZICHT GESPREK

Heb je vragen of wil je weten of deze opleiding bij je past? Plan een inzicht gesprek met mij. Dit kan telefonisch, via zoom of in de Yomabe studio. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend.

Basis cursus yoga verdieping

  • In 3 maanden beter contact met je lichaam waardoor je meer rust, kracht en vitaliteit ervaart

  • Ervaringsgericht: authentieke gitananda yoga serie, pranayama, jnana yoga en klank

  • 6 workshops in de Yomabe studio in Rotterdam en online via live stream ( jouw keuze)

  • Online academie met informatie en demonstratie video’s

  • Maximaal 10 deelnemers

  • Workshops om de week 2.5 uren

  • Start januari 2022

 

Tarief

Basis cursus yoga verdieping: €695

De complete module is onderdeel van de opleiding holistisch lichaamswerk welke start in oktober

Wil jij je ontwikkelen tot allround lichaamswerker die de diepte in wil gaan met massage, yoga, yogatherapie en stemwerk? Maak kennis met een omvattende en unieke opleiding waar 30 jaar kennis en ervaring samen komt in een transformerend programma.

In deze korte video (10 minuten) leg ik je uit wat het programma inhoudt en nodig ik je uit voor een kennismakingsworkshop om te ervaren wat het betekent om te werken vanuit aanwezigheid, betrokkenheid, verbinding en liefde. Zo kan je proeven van de opleiding tot holistisch lichaamswerk behandelaar.

Testimonials

Wat ontzettend tof dat je deze verwarrende tijd gebruikt om jouw kennis, kunde en zachte kracht online te delen met ons. Dankjewel!

Je bent voor mij een bron van inspiratie en motivatie en een voorbeeld in het leven vanuit authenticiteit, liefde en verbinding. De manier waarop je jouw yogi’s ondersteund en meebeweegt in deze tijd van crisis vind ik heel erg mooi en noemenswaardig.

Joyce

Wat een geweldig mooi idee, de online yoga academie. Ik heb zondag met veel plezier de eerste les gedaan, heel waardevol. Heb er veel van opstoken: alle houdingen kon ik verbeteren😊. Ook de geschreven toelichting is heel verhelderend en inspirerend. Zie uit naar zondag als ik de volgende stap ga doen!

Marianne

Technieken

Gitananda yoga

De kracht van een traditioneel yoga pad. Deze yoga vorm is vernoemd naar Swami Gitananda. Ook wel de vader van de moderne yoga wetenschap genoemd. Gitananda yoga biedt een totale benadering op gezondheid en een methodiek om je hele natuur te integreren. Door middel van introspectie en bewustwording: bewust trainen van je lichaam, je adem, je zintuigen, je denken en de onderlinge verbindingen hier tussen.

Je leert de basis houdingen van Gitananda yoga en uitgebreide yoga asana series.

Jnana yoga ontspanning en meditatie

Jnana yoga gebruikt symbolen en visualisatie om een platform van diepe ontspanning te creëren en je lichaam op alle lagen (fysiek, emotioneel en mentaal) te reinigen en te helen.

Adem en pranayama

Leer het geheim van de complete yoga ademhaling met mudra en mantra, zoals alleen authentieke yoga je kan bieden. Pranayama is de universele energie en de levenskracht in alles! Je leert deze krachtige techniek in te zetten als bron van gezondheid.

Yama en niyama

Dit zijn de grondbeginselen van yoga. Een filosofie welke je geest uitdaagt en verrijkt, en het bewustzijn over jezelf en de wereld in beweging brengt.

Zelfzorg

Binnen de yoga is een heel eigen visie ontwikkelt over gezondheid, ontspanning en beweging. Alles begint met zelfzorg en zelfverantwoording.


Body reading

Jouw lichaam is de expressie van alle ervaringen die je in zich draagt. Spanningen, pijn, controle, energie, adem, beweging, huid, actie en stem. Dit unieke verhaal ontplooit zich tijdens elke yoga sessie. Leren luisteren naar dit verhaal geeft verdieping, groei en transformatie.

Lichaamswerk

Lichaamswerk loopt als rode draad door alle modules van de opleiding. We werken met partner yoga, tandava meditatie, stemwerk, wheel of consent en de unieke yomabe chakra & voice e-motion.
Dit ontwikkelt lichaamsbewustwording en bevordert luisteren, voelen en zijn. Het zal je in contact brengen met je gewoontepatronen, overbodige controle en onbewuste blokkades, en met jouw specifieke kwaliteiten.

De opleiding yoga verdieping vraagt de inzet en bereidheid deze processen aan te gaan als groep en individueel. Het creëert de bedding van veiligheid, vertrouwen en plezier om jouw persoonlijke transformatie proces aan te gaan en als groep de ander te ondersteunen in haar of zijn proces.

Stemwerk

Stemwerk werkt met de stem in al haar natuurlijke facetten. Het totaal van vibraties, resonanties, impulsen en geluiden. De stem is verbonden met het lichaam, emoties, onbewuste en opgeslagen herinneringen. Door oefeningen gebaseerd op beweging en stimulering van je lichaam, in combinatie met de stem, bereik je deze diepere lagen van jezelf. Dit laat je ontdekken wie je bent en wie je kunt zijn.

Voor de yogadocent is de stem een belangrijk instrument om helder, transparant en zichtbaar te zijn.

Persoonlijke begeleiding

Deze opleiding onderscheidt zich door het persoonlijke karakter. Tijdens de workshops en zoom sessies geef ik je aanwijzingen, bespreken we de opdrachten, stimuleer ik je om buiten je comfort zone te treden en jouw specifieke kwaliteiten in het licht te zetten.

De uitwisseling met de medecursisten/yogi’s is hierin belangrijk. De ondersteuning, het zichtbaar worden van blokkades gebeurt hierdoor op organische wijze. Het is een prachtig avontuur waardoor alles wat tot bloei komt, gelijk doorwerkt in jouw persoonlijke yoga beoefening en de manier waarop je les geeft.

Optimale ondersteuning

We werken in een groep van maximaal 12 deelnemers. Dit waarborgt het persoonlijke karakter van deze opleiding. Waarbij aandacht, uitwisseling en ondersteuning tijdens alle processen tijdens de opleiding voorop staat.

Unieke werkwijze

Naast theorie, techniek en juiste toepassing wordt aandacht besteedt aan persoonlijke groei en transformatie volgens de unieke Yomabe methode.

Ervaren begeleiding

De opleiding holistisch lichaamswerk is stap voor stap ontwikkeld en bevat al mijn kennis, ervaring en inzichten. In mijn begeleiding ben ik zorgvuldig, direct en waar nodig uitdagend. Ik werk intuïtief en met de dynamiek van de groep.

Gratis inzicht gesprek

Heb je vragen of wil je weten of deze opleiding bij je past? Plan een gesprek in met mij. Dit kan telefonisch, via zoom of in de Yomabe studio. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend en duurt 30-40 minuten.

Adres

Achterhaven 33-35
Historisch Delfshaven
3024 RB Rotterdam

Telefoon

06-13 31 45 43