Yoga therapie

Onderdeel van de opleiding Holistisch lichaamswerk

Krijg inzicht in de helende kracht van authentieke yoga therapie.

Een compleet systeem om het lichaam te helen op alle niveaus: fysiek, emotioneel en mentaal. Je leert oorzaak gericht werken in plaats van symptoom gericht. Je maakt gebruik van ademhaling, pranayama, ontspanningstechniek, yoga oefentherapie en yoga massage. Een krachtige combinatie om in te zetten bij lichamelijke klachten, pijn, blokkades en disbalans.

Een waardevolle uitbreiding en verdieping voor elke masseur, lichaamswerker, yoga docent en behandelaar, die de cliënt wil begeleiden naar lichaamsbewustzijn en onafhankelijkheid.

Technieken

Yoga massage

Yoga massage vindt plaats op een matras op de grond. Dit vraagt van jou als masseur de nodige souplesse. Hier komt yoga en zelfzorg om de hoek kijken. Daartegenover staat dat je heel gemakkelijk je lichaamsgewicht kunt inzetten.

Yoga oefentherapie

Dit gaat van dynamische tot statistische, van ontspannende tot vitaliserende oefeningen. Gericht op fysiek versterken, emotioneel herstellen en mentaal tot rust komen.

Partner yoga

Met partner yoga breng je de klant op een plezierige manier met haar/zijn lichaam in aanraking. Dit is een effectieve, speelse en directe manier van werken. Dit vraagt om een hoog lichaamsbewustzijn van de lichaamswerker.

Adem en pranayama

De cliënt een rustige en natuurlijke ademhaling laten ervaren is de eerste stap. Met pranayama ga je een stap verder. Prana is de universele helende energie, welke door alle lagen van het lichaam stroomt. Je leert hoe dit systeem werkt en hoe dit toe te passen voor je cliënt.

Jnana yoga ontspanning en heling

Jnana yoga is gericht op ontspanning en heling. Met deze techniek bereik je de diepere lagen van het lichaam en kan verkramping, oude pijn en trauma worden aangeraakt en verzacht.

Body reading

Het lichaam is de expressie van alle ervaringen die iemand in zich draagt en is hiermee een bron van informatie voor de lichaamswerker. Spanningen, pijn, controle, energie, adem, beweging, huid, actie, reactie en stem. Ieder mens draagt een uniek verhaal, dit neem je mee in de begeleiding en behandeling van de cliënt.

Lichaamswerk

Lichaamswerk loopt als rode draad door alle modules van de opleiding. We werken met partner yoga, tandava meditatie, stemwerk, wheel of consent en de unieke yomabe chakra & voice e-motion.
Dit ontwikkelt lichaamsbewustwording en bevordert de kunst van raken, geraakt worden en aanraken. Het zal je in contact brengen met je gewoontepatronen, overbodige controle en onbewuste blokkades, en met jouw specifieke kwaliteiten.

De opleiding vraagt de inzet en bereidheid deze processen individueel en als groep aan te gaan. Samen creëren we een bedding van veiligheid, ondersteuning en plezier voor persoonlijke groei en transformatie.

Persoonlijke begeleiding

Deze opleiding onderscheidt zich door het persoonlijk karakter. Tijdens de workshops en zoom sessies geef ik je aanwijzingen, bespreken we de opdrachten, stimuleer ik je om buiten je comfort zone te treden en jouw specifieke kwaliteiten in het licht te zetten. Tijdens de supervisie dag komt dit allemaal samen.

De uitwisseling met je medecursisten/buddies is hierin belangrijk. De ondersteuning, het zichtbaar worden van blokkades gebeurt hierdoor op organische wijze. Het is een prachtig avontuur waardoor alles wat tot bloei komt, gelijk doorwerkt in jouw begeleiding en behandelingen. Dit maakt jou uniek en onderscheidend, dit is de kracht en het hart van jouw praktijk.

Meer weten over de opleiding holistisch lichaamswerk?
Dat kan op 2 manieren

Optimale ondersteuning

We werken in een groep van maximaal 8 deelnemers. Dit waarborgt het persoonlijke karakter van deze opleiding. Waarbij aandacht, uitwisseling en ondersteuning tijdens alle processen tijdens de opleiding voorop staat.

Unieke werkwijze

Naast theorie, techniek en juiste toepassing wordt aandacht besteedt aan persoonlijke groei en transformatie volgens de unieke Yomabe methode.

Ervaren begeleiding

De opleiding holistisch lichaamswerk is stap voor stap ontwikkeld en bevat al mijn kennis, ervaring en inzichten. In mijn begeleiding ben ik zorgvuldig, direct en waar nodig uitdagend. Ik werk intuïtief en met de dynamiek van de groep.

Gratis intake gesprek

Heb je vragen of wil je weten of deze opleiding bij je past? Plan een gesprek met mij. Dit kan telefonisch of in de Yomabe studio. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend en duurt 30-45 minuten.

Of klik hier voor meer informatie

Telefoon
06-13 31 45 43
Volg Yomabe
Adres
Achterhaven 33-35
Historisch Delfshaven
3024 RB Rotterdam