Stemwerk

De stem is wie je bent
 en wie je kan zijn

Stemwerk werkt met de stem in al haar natuurlijke facetten. Het totaal van vibraties, resonanties, impulsen en geluiden. De stem is de innerlijke afbeelding van jezelf, die je telkens naar buiten brengt. Je stem is verbonden met het lichaam, emoties, onbewuste en opgeslagen herinneringen.

Door oefeningen gebaseerd op beweging en stimulering van je lichaam, in combinatie met de stem, bereik je deze diepere lagen van jezelf. Dit laat je ontdekken wie je bent en wie je kan zijn.

Herstellen van de verbinding tussen stem en lichaam

Het herstellen van de dynamische verbinding tussen de stem en het lichaam is het helen van de intieme verbinding met jezelf. Hierdoor ontstaat een gezonde wisselwerking tussen luisteren en uiting geven aan jezelf. Hierbij komt het proces van luisteren op de eerste plaats en expressie op de tweede.

Dit proces van leren luisteren met je hele lichaam is een belangrijk aspect van werken met de stem. Het is de stap naar zichtbaar worden, ondersteuning nemen, authenticiteit en expressie geven aan je lichamelijke impulsen en aan jezelf.

 

 

deep body healing yomabe rotterdam

Te veel naar buiten of naar binnen

Idealiter is er een evenwicht tussen luisteren en expressie, tussen voelen en uiting geven aan jezelf. Ben je te veel op de buitenwereld gericht dan vergeet je jezelf. De vraag wie je bent en wil zijn raakt op de achtergrond. Ben je teveel naar binnen gericht dan begrijpt de ander je niet. Hierdoor kan de ander niet de spiegel voor je zijn welke ondersteuning en groei kan bieden.

Veel heeft te maken met overbodige controle, vastgeroeste patronen, angst, vergeten en verboden delen van jezelf.

De stem: verbonden met luisteren en expressie

Luisteren: fysiek en dynamisch
De oorspronkelijke stem wordt gevormd onder meer door je lichaam, vibraties en resonantie. Verbonden met je mens zijn: je lichamelijke impulsen, behoeften, emoties, opgeslagen herinneringen, sensitiviteit en intuïtie. Dit heeft alles te maken met luisteren.

Expressie: mentaal en sociaal
De sociale stem bestaat bestaat onder meer uit woorden en klanken. De wereld van expressie; je helder kunnen uitdrukken, controle, spanning, gewoontepatronen en oordelen. Gevormd door opvoeding, cultuur en maatschappij.

Vrijheid en verbinding

Door de lichamelijke manier van werken wordt de oorspronkelijke primitieve stem weer verbonden met de sociale stem. Zo komt wie je bent en ook wie je wil zijn tot expressie via de stem. Deze verbinding met en tussen de stem en het lichaam, is de essentie van stemwerk. Het brengt het intuïtieve proces op gang van motie en emotie, bewegen en bewogen worden. Waarin de stem het lichaam transformeert en het lichaam de stem. Een immer doorgaand proces van verdieping, bevrijding en verbinding.

Voor wie?

  • Iedereen die zijn perceptie, sensitiviteit en vermogen tot verbinding en contact verder wil ontwikkelen.
  • Binnen de dynamiek van een relatie als middel gericht op aanwezigheid, intimiteit en betrokkenheid.
  • Voor professionals die werkzaam zijn op het gebied van lichaamswerk, massage, doceren en therapie.
  • Als communicatiemiddel binnen een team. Als het gaat om luisteren, ondersteuning, creativiteit en plezier.

Hoe beginnen met stemwerk?

Testimonials

Ik heb bij Connie een stemwerk traject doorlopen. Het schuchtere verlegen meisje in mij vond het zeker in het begin heel spannend om me zo kwetsbaar op te stellen, maar Connie is zo’n fijn en warm persoon dat ik me al snel op mijn gemak voelde. Gedurende het traject vonden er een aantal heftige gebeurtenissen plaats in mijn leven. Het stemwerk was daarin een uitlaatklep die heel bevrijdend is geweest. Ik heb ook een deep body healing massage ondergaan bij Connie, wat ik – precies zoals de naam doet vermoeden – heb ervaren als helend op een diepere laag. Last but not least zijn er een aantal stemmen bevrijd die lang onderdrukt zijn geweest, en nu weer een plek innemen in mijn leven. Ik ben Connie super dankbaar voor de fijne en liefdevolle begeleiding het afgelopen jaar. Het was ontzettend waardevol!

Jennifer

Een sessie met Connie en ik voel me herboren. Zonder overdrijven, het is echt fascinerend wat er gebeurt. Door de afwisseling tussen fysiek bezig zijn met klank en beweging en daarop reflecteren begrijp je niet alleen rationeel wat er gaande is maar voel je het ook echt. Daar komt bij dat gedurende de sessie je verandering voelt optreden. Geen oppervlakkige verandering maar diep verankerd.

Karen

In een paar sessies merk ik dat ik me vrijer uit kan spreken en beter contact heb met mijn hele lichaam. Mijn spanningsklachten zijn gedaald en ik heb nieuwe inzichten over mezelf opgedaan. Ik kan de behandelingen iedereen aanraden die professioneel zijn stem moet gebruiken of over het algemeen meer over zichzelf en zijn blinde vlekken wil leren.

Hetty

Gratis intake gesprek

Heb je vragen of wil je weten of deze opleiding bij je past? Plan een gesprek met mij. Dit kan telefonisch of in de Yomabe studio. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend en duurt 30-45 minuten.

Of klik hier voor meer informatie

Telefoon
06-13 31 45 43
Volg Yomabe
Adres
Achterhaven 33-35
Historisch Delfshaven
3024 RB Rotterdam