Holistische massage

Onderdeel van de YOMABE opleiding holistisch lichaamswerk 

Klassieke massage

We leggen de basis met klassieke lichaamsmassage, ontspanningsmassage en dynamische massage vanuit de holistische visie. Daarnaast besteden we aandacht aan basis theorie anatomie en fysiologie, lichaamshouding van de masseur, de betekenis van aanraken, raken en geraakt worden. Hiermee ontwikkel je begrip over actie, reactie en interactie in de massage.

Intuïtieve massage en Segment massage

Een intuïtief energetische of psychische massage vraagt om helder waarnemen. Je leert vertrouwen op wat je ziet, hoort en voelt. Je maakt kennis met segment massage en chakra therapie. Je leert werken met zowel de lichamelijke als de psychisch emotionele processen binnen een massage.

Persoonlijke verrijking

Het programma is gericht op het ontwikkelen van jouw specifieke kwaliteiten als masseur. Holistisch lichaamswerk gaat over de kwaliteit van zijn. Wie ben ik en wie wil ik zijn? Binnen de groep maak je kennis met de specifieke Yomabe methode: stem, lichaam en verbinding. Holistisch lichaamswerk waarin leren luisteren, grenzen aangeven, je plek innemen en absolute zelf verantwoording nemen een belangrijke plek inneemt als weg naar autonomie, vrijheid en plezier. Dit bekrachtigt jou als masseur en mens.

De opleiding vraagt de inzet en bereidheid deze processen individueel en als groep aan te gaan. Samen creëren we een bedding van veiligheid, ondersteuning en plezier voor persoonlijke groei en transformatie.

Technieken

Klassieke massage

Klassieke massage is de basis van alle andere massage vormen. Je leert alle klassieke massage technieken en hoe deze toe te passen. Je zult ontdekken dat een aanraking verschillend wordt ervaren door elke cliënt en invloed heeft op lichaam en geest. Dit bepaald elke vervolgstap in de behandeling.

Dynamische massage

Deze vorm van massage vraagt op de eerste plaats totaal bewustzijn en ontspanning van de masseur. Zodat letterlijk en figuurlijk alles in beweging kan worden gebracht. Dit kan gaan van schuddingen tot een vloeiende dansmassage. De cliënt ervaart zichzelf hierdoor als heel. Dit kan een intens verbindende ervaring opleveren.

Body reading

Het lichaam is de expressie van alle ervaringen die iemand in zich draagt en is hiermee een bron van informatie voor de masseur. Spanningen, pijn, controle, energie, adem, beweging, huid, actie en stem. Ieder mens draagt een uniek verhaal, dit neem je mee in de begeleiding en behandeling van de cliënt.

Lichaamswerk

Lichaamswerk loopt als rode draad door alle modules van de opleiding. We werken met partner yoga, tandava meditatie, stemwerk, wheel of consent en de unieke yomabe chakra e-motion.
Dit ontwikkelt lichaamsbewustwording en bevordert de kunst van raken, geraakt worden en aanraken. Het zal je in contact brengen met je gewoontepatronen, overbodige controle en onbewuste blokkades, en met jouw specifieke kwaliteiten.

De opleiding vraagt de inzet en bereidheid deze processen individueel en als groep aan te gaan. Samen creëren we een bedding van veiligheid, ondersteuning en plezier voor persoonlijke groei en transformatie.

Segment massage

Hierbij maak je gebruik van de wisselwerking die bestaat tussen de huid, onderhuids bindweefsel, spieren en de interne organen. Een prachtig instrument voor diagnose en behandeling. De aanraking is van heel zacht en subtiel, tot diepe bindweefselmassage en frictie.
Deze techniek werkt diep ontspannend en helend bij fysieke en emotionele blokkades en trauma.

Chakra therapie

Een methode om de cliënt bewust te maken van geblokkeerde levensgebieden verbonden met een specifiek chakra. Reflectie en afstemming van de behandeling op dit gebied, zorgt dat de levensenergie weer vrij kan stromen.

Intuïtief energetische massage

Een intuïtief energetische of psychische massage vraagt om helder waarnemen. Je leert vertrouwen op wat je ziet, hoort en voelt. Zonder daar een oordeel of analyse op te plakken. Intuïtieve massage vraagt om te leren luisteren met heel je lichaam en te leren aanraken met de kwaliteit van voelen. Hiermee bereik je de diepere vragen die in het lichaam liggen opgeslagen en voelt de cliënt zich gehoord en gezien. Dit ondersteunt het proces naar ontspanning, inzicht en heling. In tegenstelling tot antwoorden, advies en oplossingen, welke vaak vanuit het denken ontstaan en heling in de weg staat.

Persoonlijke begeleiding

Deze opleiding onderscheidt zich door het persoonlijke karakter. Tijdens de workshops en zoom sessies geef ik je aanwijzingen, bespreken we de opdrachten, stimuleer ik je om buiten je comfort zone te treden en jouw specifieke kwaliteiten in het licht te zetten. Tijdens de supervisie dag komt dit allemaal samen.

De uitwisseling met je medecursisten/buddies is hierin belangrijk. De ondersteuning, het zichtbaar worden van blokkades gebeurt hierdoor op organische wijze. Het is een prachtig avontuur waardoor alles wat tot bloei komt, gelijk doorwerkt in jouw massage en behandelingen. Dit maakt jou uniek en onderscheidend, dit is de kracht en het hart van jouw praktijk.

 

Optimale ondersteuning

We werken in een groep van maximaal 8 deelnemers. Dit waarborgt het persoonlijke karakter van deze opleiding. Waarbij aandacht, uitwisseling en ondersteuning tijdens alle processen tijdens de opleiding voorop staat.

Unieke werkwijze

Naast theorie, techniek en juiste toepassing wordt aandacht besteedt aan persoonlijke groei en transformatie volgens de unieke Yomabe methode.

Ervaren begeleiding

De opleiding holistisch lichaamswerk is stap voor stap ontwikkeld en bevat al mijn kennis, ervaring en inzichten. Ik mijn begeleiding ben ik zorgvuldig, direct en waar nodig uitdagend. Ik werk intuïtief en met de dynamiek van de groep.

Meer weten over de opleiding holistisch lichaamswerk?
Dat kan op 2 manieren

Gratis intake gesprek

Heb je vragen of wil je weten of deze opleiding bij je past? Plan een gesprek met mij. Dit kan telefonisch of in de Yomabe studio. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend en duurt 30-45 minuten.

Of klik hier voor meer informatie

Telefoon
06-13 31 45 43
Volg Yomabe
Adres
Achterhaven 33-35
Historisch Delfshaven
3024 RB Rotterdam