Opleiding
Holistische massage
Module 2

Start oktober

Segmentmassage ontmoet Chakra therapie

Module 2 van de massage opleiding is voor een ieder die uitbreiding en verdieping zoekt. Je leert segment massage verbinden met chakrapsychologie en -therapie. Een diagnose en behandelvorm welke inzicht geeft en een transformatieproces op gang brengt.

Verrijking en persoonlijke groei

Kennismaking met chakra diagnose en de massage technieken binnen deze module, betekent ook dat jouw onbewuste patronen, oordeel en struikelblokken zichtbaar worden gemaakt.

Deze opleiding vraagt dan ook om de inzet en bereidheid deze processen individueel en als groep aan te gaan. Samen creëren we een bedding van veiligheid, ondersteuning en het plezier voor persoonlijke groei en verandering.

Technieken

Segment massage
Hierbij maken we gebruik van de wisselwerking die bestaat tussen de huid, onderhuids bindweefsel, spieren en de interne organen. Een prachtig instrument voor diagnose en behandeling overmatige spanning, opgeslagen (oude) pijn, lichamelijk en emotioneel trauma, blokkades en vele vormen van psychische belasting.
De aanraking is van heel zacht en subtiel, tot diepe bindweefselmassage en frictie.

Chakra systeem
Je leert de verbinding leggen tussen wat je ziet, voelt en hoort met het chakra systeem. Chakra psychologie en therapie is een verhelderende tool voor diagnose en behandeling.

Dynamische massage
Bewegen en in beweging brengen van het lichaam van gemasseerde. Hierdoor ontstaat speelsheid, lichtheid, veel ademruimte en vrijheid. Voor gemasseerde en masseur. Dit vraagt om losheid, ontspanning en betrokkenheid van jou als masseur.

Energetisch proces en intuïtieve massage
Elke keer is de vraag, wat gebeurt er voorbij de techniek? De stap naar intuïtieve massage is altijd een dynamisch proces van volledig aanwezig zijn. Leren luisteren, voelen en zijn zonder oordeel, zonder iets te willen van de ander. Dan ontstaat voorbij de techniek ruimte voor het energetische proces.

Persoonlijke chakra e-motion
Waar ligt jouw verlangen en behoefte? Wat zijn je blinde vlekken, struikelblokken en demonen? Jij bent jouw belangrijkste instrument. Ontwikkeling en groei als masseur ligt niet alleen in techniek. Maar ook in transparant, zichtbaar en eerlijk kunnen zijn over je kunnen en niet kunnen.
Als begeleider reik ik jou een persoonlijke chakra e-motion. Als leidraad voor je persoonlijke reis in ondersteuning van de veiligheid van de groep.

Holistisch Lichaamswerk en concepten

Het lichaamswerk en de concepten waarmee we werken gaan over de kwaliteit van zijn en aanraking. Nieuwe vragen over jezelf, je leven en over raken, aanraken en geraakt mogen naar boven komen. Het groepswerk biedt de veiligheid en de nodige uitdaging te exploreren en uit te wisselen. Jouw specifieke (werk) kwaliteiten worden hierdoor bekrachtigd. Dit geeft rust, inspiratie en een nieuw stuk vrijheid om informatie op te vangen over wat nodig is in het moment. De essentie van intuïtief dynamische massage.

Chakra & Voice E-Motion
Chakra & Voice E-Motion is intuïtief dynamisch lichaamswerk gebaseerd op het Chakra systeem. Een instrument voor persoonlijke groei, vrijheid en plezier. Het is de combinatie van yoga, stemwerk en holistisch lichaamswerk. Geboren uit 25 jaar ervaring en de  passie om mensen in contact met zichzelf te brengen. Om je verborgen kwaliteiten aan het licht te brengen en nieuwe mogelijkheden te ervaren.

Voor wie?

Deze module is deel van de Opleiding holistisch lichaamswerk en massage. Module 2 volgt op module 1. Ook kun je deze module volgen als je elders een basis cursus holistisch lichaamswerk of massage heb gevolgd. Of als je werkzaam bent als masseur, lichaamswerker of lichaamsgericht therapeut.

Lees meer over de cursus Opleiding holistische massage

Praktisch

Syllabus
Segment massage vertaalt naar het Chakra systeem en Pancha Kosha door Connie van Dam

Theorie en opdrachten
De theorie komt tijdens de workshop aan bod en is gebaseerd op de syllabus en twee aanbevolen boeken. Aan elke workshop is een thema en een opdracht verbonden. Het is de bedoeling dat de opdracht vóór de desbetreffende workshop word uitgevoerd of ingeleverd.
Meld je op tijd aan: we werken in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 10 personen. Voor optimale kwalitijd.

Begeleiding
De complete opleiding is onder begeleiding van en ontwikkeld door Connie van Dam. Yogadocent/therapeut, stemcoach, holistische masseur en lichaamstherapeut.

 Tarieven

 • Module 2 - Segment massage ontmoet chakra therapie
  960
  • Acht workshops
  • Persoonlijke begeleiding & Supervisie
  • Uitwisseling & Buddy
  • Start bij 6 deelnemers maximaal 10
  • Afwisselend op vrijdag, zaterdag of weekend
  • Intake gesprek

Testimonials

 • Voor een cursus massage krijg je bij Connie van Dam een prachtige begeleiding, vol passie met maatwerk.

  Karin
 • Ik wil je nogmaals bedanken voor alles. Ik heb zoveel geleerd, vooral om in mijn eigen lijf te zijn en er blij mee te zijn. Dan kan ik ook het meeste voor anderen doen! Je hebt jezelf ook kwetsbaar opgesteld door over jezelf te delen, ook bijzonder, je eerlijkheid.

  Marian
 • Ik heb beide massage cursussen mogen volgen bij Connie. Elke keer was het een feestje om er weer heen te gaan. Ik heb zoveel geleerd en dan niet alleen hoe je een massage moet geven, maar ook wie ben ik eigenlijk, waar zitten mijn eigen blokkades, hoe ga ik hier mee om en hoe ga ik met de blokkades van een klant om. En aanrader dus! !

  Monique
 • De cursussen van Connie zijn mooi, zuiver en diepgaand. Dit gaat niet over zomaar een techniek aanleren maar een massage verbinden met wie jij bent. Er is ruimte en geduld voor jouw verhaal. Ik zie het eerder als een persoonlijke verrijking en in een andere dimensie stappen dan als iets aanleren.

  Ron

Meld je aan

Je naam

Je e-mail

Je telefoon

Ik wil me aanmelden voor module 2 - Segment massage ontmoet chakra therapie.

Vragen/opmerkingen


Na aanmelding plannen we in overleg een intake gesprek. Dit kan in de Yomabe studio of telefonisch.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Connie op 06 13 31 45 43 of
mail

Vragen of opmerkingen?

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt
X