Opleiding
Holistische massage

Start februari 2021

Wat leer je?

Tijdens module 1, de basis van de opleiding massage en lichaamswerk, leer je een volledige lichaamsmassage geven.
In 8 workshops leer je zowel alle technieken om een complete klassieke lichaamsmassage als ontspanningsmassage te geven. Het programma is gericht op het ontwikkelen van jouw specifieke kwaliteiten als masseur.

Na deze module van de opleiding massage en lichaamswerk kun je zowel een stimulerende en stevige massage geven, als ook een zacht vloeiende en ontspannende massage. Een holistische massage is daarbij altijd invoelend, in verbinding en aardend. Daarnaast besteden we aandacht aan basis theorie anatomie, lichaamshouding van de masseur, de betekenis van aanraken en geraakt worden. Ofwel begrip over actie, reactie en interactie in de massage.

Holistische visie

Naast de technieken van een klassieke en ontspanningsmassage gaan we in op de psychisch emotionele processen tijdens een massage. Van zowel degene die wordt gemasseerd als van jou als masseur.

Deze opleiding vraagt dan ook om de inzet en bereidheid deze processen individueel en als groep aan te gaan. Samen creëren we een bedding van veiligheid, ondersteuning en het plezier voor persoonlijke groei en verandering.

Verder is er aandacht voor lichaamsbewustzijn, ontspanning en kwaliteit van aanraking. Dit kenmerkt en ontwikkelt de eigenschappen om een massage te geven vanuit de holistische visie. De visie om de mens als geheel te zien in relatie tot zichzelf en zijn omgeving.

Segmentmassage ontmoet Chakra therapie

In de tweede helft van de massage opleiding gaan we een stap verder. Dit zorgt voor uitbreiding en vooral verdieping binnen je behandeling. Je leert segment massage verbinden met chakra therapie. Een diagnose en behandelvorm welke inzicht geeft en een transformatieproces op gang brengt.

Verrijking en persoonlijke groei

Kennismaking met chakra diagnose en de massage technieken binnen deze module, betekent ook dat jouw onbewuste patronen, oordeel en struikelblokken zichtbaar worden gemaakt.

Holistisch Lichaamswerk en concepten

Het lichaamswerk en de concepten waarmee we werken gaan over de kwaliteit van zijn en aanraking. Nieuwe vragen over jezelf, je leven en over raken, aanraken en geraakt mogen naar boven komen. Het groepswerk biedt de veiligheid en de nodige uitdaging te exploreren en uit te wisselen. Jouw specifieke (werk) kwaliteiten worden hierdoor bekrachtigd. Dit geeft rust, inspiratie en een nieuw stuk vrijheid om informatie op te vangen over wat nodig is in het moment. De essentie van intuïtief dynamische massage.

Voor wie?

cursus massage

Module 1 van de opleiding holistische massage en lichaamswerk is geschikt als je

 • Wil leren masseren vanuit kennis en gevoel
 • Van masseren je beroep wil maken
 • Als je werkzaam bent als masseur, lichaamswerker of lichaamsgericht therapeut.
 • De bereidheid en inzet wil leveren jouw persoonlijke kwaliteiten als masseur en lichaamswerker te ontdekken
 • Plezier, verbinding en persoonlijke groei wil ervaren èn bieden door middel van massage en lichaamswerk

Tarief

 • Opleiding holistische massage
  2195
  • 14 workshops
  • Inclusief online academie
  • Persoonlijke begeleiding & Supervisie
  • Onderlinge uitwisseling & Buddy
  • Start bij 6 deelnemers maximaal 10
  • Afwisselend vrijdag, zaterdag of weekend
  • Intake gesprek

Programma module 1 opleiding holistische massage en lichaamswerk

Vrijdag 18 september
Workshop 1 Gronding

Thema Veiligheid en lichaamshouding

Techniek Klassieke massage rug basis
Chakra E-MotioN Chakra 1

Lichaamswerk Partner yoga en ademwerk

Weekend

Zaterdag 10 oktober
Workshop 2 Ondersteuning nemen
Thema Vertrouwen en seksualiteit

Techniek Klassieke massage uitgebreid en bekken
Chakra E-MotioN Chakra 1 en 2

Lichaamswerk Stemwerk
&
Zondag 11 oktober
Workshop 3 Zichtbaarheid
Thema Verantwoording en passie
Techniek Klassieke massage achterkant benen en voeten + indirecte manipulatie energie stroom wervelkolom
Chakra E-MotioN Chakra 3 en persoonlijke chakra
 E-MoTioN I
Lichaamswerk Partner werk en stemwerk

Zondag 25 oktober
Workshop 4 Transparantie

Thema Verbinding, raken en geraakt worden
Techniek Klassieke massage voorzijde benen + alle technieken verbinden en voorbij de techniek komen om te ontdekken wat een echt diepe ontspanningsmassage kan betekenen
Chakra E-MotioN Chakra 1, 2 en 3
Lichaamswerk Persoonlijke Chakra E-MoTion IWeekend

Zaterdag 21 november
Workshop 5 In dialoog

Thema Luisteren en expressie
Techniek Klassieke massage buik, nek, hoofd en gezicht, en intuïtief energetische massage
Chakra E-MotioN Chakra 4 en 5
Lichaamswerk Persoonlijke Chakra E-Motion
&
Zaterdag 22 november
Workshop 6 In-Touch
Thema Adem en ademruimte
Techniek Klassieke massage en dynamische massage armen, handen en borst
Chakra E-MotioN Chakra 2 en 4

Lichaamswerk Adem en stemwerk

Zondag 6 december
Workshop 7 Zijn

Thema Improvisatie en creativiteit
Techniek Complete lichaamsmassage
Chakra E-MotioN Chakra 6
Lichaamswerk Meditatie in beweging en massage

Zaterdag 19 december
Workshop 8 Afronding

Thema  Examen
 en afronding vrijheid en verbinding
Techniek Complete lichaamsmassage op en met elkaar

Chakra E-MotioN Chakra 7
Lichaamswerk 10 handen massage

Individuele begeleiding
Persoonlijke massage sessie met proefpersoon of stemcoaching
In onderling overleg met Connie
90 minuten

Start bij 4 deelnemers en maximaal 6

Testimonials

 • Ik ben verrast door de leuke opdrachten die mij veilig over drempels heen hebben geholpen. Connie, jij hebt een scala aan geweldige ideeën en de ervaring om mensen contact te laten maken met zichzelf en met anderen, en mensen te laten voelen dat ze er mogen zijn. In een veilige omgeving. Het was een bevrijding. Heel bijzonder mee te mogen maken.

  Willeke
 • Een massagecursus met iets extra's en waar ik samen met anderen kan oefenen en leren. Dat zocht ik. Gegoogeld en ik vond Connie's website Yomabe. Vergeleken met anderen sprak me het programma aan. Theorie, praktijk, veel oefenen, met en op elkaar. En vanuit een holistische visie dat alles met elkaar samenhangt, iets extra's. Nu ik de cursus heb afgerond en terug kijk, ben ik Connie dankbaar voor alles wat ik heb meegekregen. Een goed doordacht programma waar ze laat zien en ervaren hoe het is om client en masseur te zijn. Connie is heel deskundig, concreet en invoelend in haar begeleiding. Ook de veiligheid die ze biedt, is erg belangrijk. De cursus is zo opgezet dat de trainingsdagen elkaar met 1 tot 2 weeks tussenposen opvolgen om ons als cursisten de gelegenheid te geven om te oefenen en de theorie te bestuderen. Wat heel erg handig is, zijn de filmpjes om het geoefende op de trainingsdagen terug te kijken. Dat kun je binnen de groep zelf regelen. Ik beveel de basiscursus van harte aan!

  Marian
 • Ik heb deze mooie cursus massage gevolgd. Je blijven ontwikkelen en het ook nog mogen delen. Echt een aanrader!

  Jantiene
 • In de cursus Holistische Massage van Connie heb ik veel meer geleerd dan alleen maar de techniek van massage - hoewel ook die heel uitgebreid en goed aan bod komt. Maar het belangrijkste is om te leren met de volle aandacht en vanuit je hele lichaam te werken. Iets wat voor mij een persoonlijke omwenteling is.

  Ronald
 • Een hart en lichaam verwarmende, en verdiepende holistische massage cursus. Op een mooie locatie in Historisch Delfshaven Rotterdam. Onder professionele begeleiding met veel aandacht voor verbinding & persoonlijke ontwikkeling.

  Aliye
 • In deze cursus heb ik niet alleen de klassieke basis technieken van masseren geleerd. Maar ook het deel van vertrouwen en veiligheid binnen een massage. Dit maakt deze cursus heel bijzonder en zowel geschikt voor mensen die een goede masseur willen worden,  als voor mensen die behoefte hebben aan persoonlijke ontwikkeling. Door middel van lichaamswerk, aanraking en bewustwording.

  Irene
 • Ik masseer mijn zoon Mick vaak voor het slapen gaan. Hij valt altijd moeilijk in slaap, maar na een hoofdmassage lukt het vaak wel meteen. Dat voelt ook fijn om te doen voor hem, en voor mezelf ook. Ik wordt er zelf ook rustig van, en het is fijn om hem zo op die manier te helpen.

  Nolly
 • Ik heb beide massage cursussen mogen volgen bij Connie. Elke keer was het een feestje om er weer heen te gaan. Ik heb zoveel geleerd en dan niet alleen hoe je een massage moet geven, maar ook wie ben ik eigenlijk, waar zitten mijn eigen blokkades, hoe ga ik hier mee om en hoe ga ik met de blokkades van een klant om. En aanrader dus! !

  Monique
 • Wat betreft jouw bijdrage: om te beginnen was er gelijk bij binnenkomst zo’n oprechte warme geïnteresseerde begroeting! Een zachte aanraking en oogcontact. Ik voelde gelijk de verbinding en daardoor op m’n gemak. Het was een fijne groep. Dat is wel essentieel voor een cursus als deze. Doordat jij jezelf bloot gaf konden wij dat (letterlijk en figuurlijk) ook doen. Je zorgt voor een veilig gevoel. Waardoor ik me als cursist ook veilig voelde. Je bent bevlogen over je vak en dat werkt aanstekelijk. Ik kan het niet precies onder woorden brengen….maar ik vind je warm, open, kwetsbaar en sterk tegelijk en je zorgt voor een integere verbinding. Als we allemaal op die manier met elkaar zouden omgaan….hoe mooi zou dat zijn?!

  Hilleke
 • De cursus Holistische Massage heeft mij ontzettend veel geleerd, niet alleen over het masseren zelf, de technieken en de anatomie van het lichaam, maar vooral ook over mezelf. Het voelt alsof ik me in de aanraking, in het masseren niet kan verstoppen - niet voor de ander en vooral niet voor mezelf. Zo ontdek ik patronen waarmee ik vervolgens ook weer aan de slag kan. Connie integreert in deze opleiding kennis en ervaring vanuit massage, yoga, stem- en lichaamswerk, chakra's, en meer en brengt op een kloppende en toegankelijke manier over. Ze heeft alle aandacht voor ieders persoonlijke processen, talenten, uitdagingen evenals voor het groepsproces. Want dat is het ook, samen met je medecursisten maak je een soort avontuur mee, je bent ook elkaars spiegel en oefenmateriaal. Naast de cursusdagen ga je zelf oefenen, op proefpersonen, vrienden, familie. Het voelde eerst als in het diepe springen, en ik heb ontzettend veel van geleerd van die massages, van wat ik in mezelf hierin kon observeren én van de feedback die ik van de ander ontving.

  Sarah
 • Heb er veel aan deze cursus gehad en veel over massage, mijn eigen en andere lichamen geleerd. Je leert hoe belangrijk het is om goed te kijken en te voelen. Zowel bij jezelf als bij de ander. Je leert werken vanuit de verbinding. Met jezelf en met de ander. Het explorerende is heel mooi, de nieuwsgierigheid. In de massage leer je ook met je eigen lichaam te werken. Dat is belangrijk onderdeel van de cursus naast alle praktische en ‘technische’ kennis rond het massageproces. Het enthousiasme van Connie is heel inspirerend en bijna terloops deelt ze tijdens de cursus haar enorme rijkdom aan kennis en ervaring op het gebied van holistische massage en lichaamswerk. Door zelf ook ‘proefpersoon’ te zijn ervaar je de technieken die jezelf gaat toepassen ook aan je eigen lijf. Connie slaagt er heel goed in om een heel fijne en veilige sfeer in de groep te creëren die je uitnodigt om te leren.

  Margit
 • De cursussen van Connie zijn mooi, zuiver en diepgaand. Dit gaat niet over zomaar een techniek aanleren maar een massage verbinden met wie jij bent. Er is ruimte en geduld voor jouw verhaal. Ik zie het eerder als een persoonlijke verrijking en in een andere dimensie stappen dan als iets aanleren.

  Ron
 • De aanleiding om hiermee te starten is het aangaan van gedegen massagecursus, het beter begrijpen van de technieken en de samenhangende basis. Connie kende ik voorafgaand aan de cursus als een goede masseuse én als krachtige vrouw die ik door haar kennis en ervaring het aangaan van de cursus toevertrouwde. Ik heb door de cursus niet alleen de technieken onder de knie gekregen, maar vooral geleerd intuïtief te werk te gaan. Het lerend werken met het model en de andere cursisten werkte daarbij ook versterkend. Ik ben dan ook trots als gecertificeerd masseur aan de slag te gaan en mij op intuïtie te blijven ontwikkelen.

  Jurian
 • Ik ben 12 jaar arts en ik was op een punt gekomen om te exploreren welke zaken ik energie van krijg en waar ik mij meer in wilde ontwikkelen. Toen kwam de opleiding van Connie op mijn pad. Ik kende Connie van langer geleden en wist hoe kundig en kleurrijk zij is en ik besloot de sprong te maken. Ik begaf mij op een deels bekend en deels uitdagend en leuk nieuw terrein. Elke cursus dag was weer een verrijking. Ik begaf mij vaak buiten mijn "comfort zone" maar voelde mij volkomen veilig binnen de groep en bij Connie. Door de cursus ben ik een rijker en meer volkomen mens geworden en een betere masseur. Het klinkt wellicht wat vaag voor een "wetenschapper" maar de cursus is echt iets om te ervaren.

  Sven

Meld je aan

  Je naam

  Je e-mail

  Je telefoon

  Ik wil me aanmelden voor module 1 - Holistische massage.

  Vragen/opmerkingen


  Na aanmelding plannen we in overleg een intake gesprek. Dit kan in de Yomabe studio of telefonisch.

  Vragen of opmerkingen?

  Neem contact op met Connie op 06 13 31 45 43 of mail

  Vragen of opmerkingen?

  Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.

  Not readable? Change text. captcha txt
  X