Opleiding
holistische massage
en lichaamswerk

Allround en uniek programma
Holistische massage en lichaamswerk

Ik help lichaamswerkers met een compleet en uniek programma, zodat ze hun klant effectief kunnen behandelen en zichzelf onderscheidend in de markt kunnen zetten.

Daarnaast is deze opleiding geschikt voor iedereen die wil leren masseren en zich wil verdiepen in lichaamswerk, persoonlijke ontwikkeling en zelfzorg.

Persoonlijke begeleiding, uitwisseling en supervisie

We werken in een groep van maximaal 8 deelnemers. Dit waarborgt het persoonlijke karakter van deze opleiding. Waarbij persoonlijke begeleiding, uitwisseling en supervisie tijdens de workshops en gedurende de opleiding voorop staat.

 • De cursussen van Connie zijn mooi, zuiver en diepgaand. Dit gaat niet over zomaar een techniek aanleren maar een massage verbinden met wie jij bent. Er is ruimte en geduld voor jouw verhaal. Ik zie het eerder als een persoonlijke verrijking en in een andere dimensie stappen dan als iets aanleren.

  Ron

Losse modules

De opleiding holistische massage en lichaamswerk is opgebouwd uit 3 modules welke je los van elkaar kunt volgen en onderling kunt combineren. Alles modules ondersteunen en vullen elkaar aan.

schermafbeelding-2020-08-18-om-08.25.54

Gratis intake gesprek

Om te ontdekken wat bij je past, kunnen we een intake gesprek plannen. Dit kan telefonisch of in de Yomabe studio. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend.

Ben jij klaar om jezelf onderscheidend in de markt te zetten?

Compleet en uniek programma
Allround opleiding Holistische massage & Yoga therapie

VERNIEUWD EN UITGEBREID MET MODULE 3
Spetterende korting voor eerste deelnemers
START VRIJDAG 18 SEPTEMBER • NOG 2 PLEKKEN VRIJ

De nadruk ligt naast theorie, techniek en juiste toepassing op persoonlijke groei en transformatie volgens de unieke Yomabe methode.
Zodat je een effectieve en zorgvuldige behandelaar wordt, die zichzelf onderscheidend in de markt kan zetten.
De opleiding is onder begeleiding van Connie van Dam.

Praktisch

 • Maximaal 8 deelnemers
 • Omvat Module 1, 2 en 3
 • Totaal 24 workshops in de Yomabe studio te Rotterdam
 • 2x supervisie met Connie in de Yomabe studio
 • Je ontvangt 3 syllabi
 • Online academie met video’s
 • Houdt rekening met ongeveer 1 tot 2 uur studie/uitwisseling/oefening per week. Bij module 3 komt daar een halfuur per dag bij voor je persoonlijke yoga/verzorgingsroutine
 • Voordeel tarief NU met € 350 korting. Complete opleiding NU € 3500 bij vooruit betaling
 • Plus bonus: maand groepsles of workshop yoga of meditatie
 • START VRIJDAG 18 SEPTEMBER • NOG 2 PLEKKEN VRIJ

massage cursus yomabe rotterdam

Module 1
Holistische massage

Na deze massage module kun je zowel een klassieke lichaamsmassage als een ontspanningsmassage geven vanuit de holistische visie. Dit betekent dat je ingaat op zowel de lichamelijke als de psychisch emotionele processen binnen de massage.

“Een goed doordacht programma waar ze laat zien en ervaren hoe het is om cliënt en masseur te zijn. Connie is heel deskundig en invoelend in haar begeleiding. Ook de veiligheid die ze biedt, is erg belangrijk.” – Marian

Meer informatie

Massage cursus Yomabe Rotterdam

Module 2
Segment massage ontmoet Chakra therapie

Je leert segment massage en dynamische massage verbinden met chakra therapie. Hierdoor kan diepe ontspanning en heling plaatsvinden. Zowel lichamelijk, emotioneel als energetisch. Een verrijking voor jezelf, je klant, je praktijk.

Ik heb zoveel geleerd! Niet alleen hoe je een massage moet geven, maar ook wie ben ik eigenlijk, waar zitten mijn eigen blokkades, hoe ga ik hier mee om en hoe ga ik met de blokkades van een klant om. En aanrader dus!” – Monique

Meer informatie

NIEUW Module 3
Yoga massage en Yoga therapie

De integratie van yogatherapie, yoga ontspanning, meditatie en massagetherapie.
Je krijgt inzicht in de authentieke en helende kracht van yoga therapie en hoe deze toe te passen in je behandelingen, en voor jezelf.

Je maakt kennis met de pancha koshas – de vijf lichamen/lagen van het lichaam. Je leert oorzaak gericht leert werken in plaats van symptoom gericht. Je zult hierbij gebruik maken van visualisatie, meditatie, ademhaling, pranayama, ontspanningstechniek, statische en dynamische oefentherapie, bindu punten, yoga massage, strekkingen, versterkende oefeningen, energetisch reinigen en energie opbouw.

Een prachtige uitbreiding en verdieping voor elke masseur, lichaamswerker, yoga docent en behandelaar om je klant nog beter te begeleiden.
Daarnaast is deze module absoluut een verrijking voor jezelf in het kader van zelfzorg, gezondheid en transformatie.

Module 3
8 workshops afwisselend op vrijdag, zaterdag en zondag
individuele sessie/supervisie

Tarief
Introductie tarief  met € 100 korting NU € 1495
Start januari 2021

Klassieke massage

Klassieke massage is de basis van alle andere massage vormen. Je leert alle klassieke massage technieken en hoe deze toe te passen. Je zult ontdekken dat een aanraking verschillend wordt ervaren door elke cliënt en invloed heeft op lichaam en geest. Dit bepaald elke vervolgstap in de behandeling.

Dynamische massage

Deze vorm van massage vraagt op de eerste plaats totaal bewustzijn en ontspanning van de masseur. Zodat letterlijk en figuurlijk alles in beweging kan worden gebracht. Dit kan gaan van schuddingen tot een vloeiende dansmassage. De cliënt ervaart zichzelf hierdoor als heel. Dit kan een intens verbindende ervaring opleveren.

Intuïtief energetische massage

Een intuïtief energetische of psychische massage vraagt om helder waarnemen. Je leert vertrouwen op je ingeving, wat je ziet en waarneemt. Zonder daar een oordeel aan te hangen.
Intuïtieve massage vraagt van de masseur om totaal leeg te kunnen zijn. Leren luisteren is voor de masseur het belangrijkste instrument wat je kunt inzetten. Dit is aanraken met de kwaliteit van voelen. Hierdoor voelt de cliënt zich gehoord en gezien.
Je leert het proces van de cliënt ondersteunen met woorden of beelden die bij jou binnen stromen. Als gevolg krijgt de cliënt dieper inzicht in zichzelf en leert zichzelf omarmen en accepteren. Tijdens de hele opleiding wordt hier aandacht aan besteedt. In module 2 leer je hier intensiever mee werken.

Body reading

Het lichaam is de expressie van alle ervaringen die iemand in zich draagt en is hiermee een bron van informatie voor de masseur. Spanningen, pijn, manier van bewegen, huid, sensitiviteit, stem, reacties en mate van controle. Dit kun je als diagnose voor of na de behandelingen gebruiken en in je behandelingen mee nemen. Dit is een uniek verhaal en leidt als je het lichaam goed kunt lezen tot een zorgvuldige en effectieve behandeling.

Reflexologie

Een techniek om door middel van aanraking ontspanning te brengen in diepliggende spieren en organen. Hieronder valt segment massage, bindweefselmassage, zachte bewuste aanraking en voet reflexologie.

Chakra therapie & Chakra e-motion

Een unieke yomabe methode om de cliënt bewust te maken van geblokkeerde chakra’s. Hier geluid, vibratie, beweging te laten ontstaan. Zodat de levensenergie weer vrij kan stromen. Er ontstaat hierdoor weer voeling met spontaniteit en levenslust, verlangens en behoeften.

Yoga & Zelfzorg

Je zult ontdekken dat jij als masseur je eigen instrument bent. Naast persoonlijke ontwikkeling is zelfzorg raadzaam en nodig voor elke masseur. Hiervoor leer je alles wat je leert, inzetten voor jezelf. Je ontwikkelt een programma afgestemd op jouw lichaam, jouw behoeften. Zodat jij je soepel, krachtig, flexibel en gezond voelt. Je ontdekt wat bij jou past en dat je lichaam hier heel blij van wordt.

Yoga massage

Yoga massage vindt plaats op een matras op de grond. Dit vraagt van jou als masseur de nodige souplesse. Hier komt yoga en zelfzorg om de hoek kijken. Daartegenover staat dat je heel gemakkelijk je lichaamsgewicht kunt inzetten.

Yoga therapie

In deze module leer je versterkende oefeningen en ontspanningstechnieken aan te reiken. Om de cliënt optimaal te ondersteunen in haar/zijn helingsproces. Naast veel nieuwe technieken, ontdek je de kunst van overbrengen en samenwerken.

Lichaamswerk

Dit loopt als een rode draad door de hele opleiding. Dit stimuleert lichaamsbewustwording, je invoelingsvermogen en ontwikkelt de kunst van aanraken. Het zal je in contact brengen met je (overbodige) controle en blokkades, en zal jou helder maken wat jou specifieke kwaliteit als masseur is. Dit stuk gaat over leren luisteren, grenzen aangeven en verantwoording nemen.

We werken met yoga, yogatherapie, tandava meditatie, stemwerk, wheel of consent en chakra e-motion.

Dit vraagt de inzet en bereidheid deze processen aan te gaan als groep en individueel. Het creëert de bedding van veiligheid, vertrouwen en plezier om jouw persoonlijke transformatie proces aan te gaan en als groep de ander te ondersteunen in haar of zijn proces.
De intimiteit van de therapeut met zichzelf bepaald de diepgang van de behandeling. Zodat de cliënt vanuit de verbinding met het lichaam het contact met zichzelf kan aangaan.

Voorts bepaald dit dat jij zichtbaar en transparant bent voor de klant en met betrekking tot jouw wens hoe jezelf als lichaamswerker neer te zetten, je praktijk organisch doch gestructureerd op te bouwen.

Ondersteuning

Deze opleiding onderscheidt zich door de persoonlijke begeleiding die je ontvangt. Zowel voor jouw persoonlijke proces als het juist aanleren van de techniek ondersteun ik jou optimaal. Zowel tijdens als tussen de workshops geef ik je aanwijzingen, bespreken we de opdrachten, stimuleer ik je om buiten je comfortzone te treden en jouw specifieke kwaliteiten naar voren te brengen en in te zetten.

De uitwisseling met de andere cursisten en je buddy is hierin ook belangrijk. De ondersteuning, het zichtbaar worden van blokkades gebeurt hierdoor op organische wijze. Het is een prachtig avontuur waardoor alles wat tot bloei komt, gelijk doorwerkt in jouw massage en behandelingen. Dit maakt jou uniek en onderscheidend. Dit is de kracht en het hart van jouw praktijk.

De supervisie met Connie kun je inzetten voor een persoonlijk stuk of oefenen met model.

Aanmelden

Je naam

Je e-mail

Je telefoonnummer

Ik wil me aanmelden voor
Module 1 - Holistische massage
Module 2 - Segment massage ontmoet chakra therapie
Module 3 - Yogatherapie
Complete programma - Opleiding holistische massage & yoga therapie

Vragen/motivatie

Na aanmelding plannen we een intake gesprek in de Yomabe studio of telefonisch.


Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Connie op 06 13 31 45 43 of mail

Vragen of opmerkingen?

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt
X