Opleiding
Holistisch
lichaamswerk

Allround en uniek programma holistisch lichaamswerk

Ik help lichaamswerkers met een compleet en uniek programma, zodat ze hun klant effectief kunnen behandelen en zichzelf onderscheidend in de markt kunnen zetten. Daarnaast is de opleiding holistisch lichaamswerk een verrijking voor iedereen die de intieme relatie met zichzelf wil verdiepen.

Holistische massage en Yoga therapie

De opleiding holistisch lichaamswerk is opgebouwd uit 2 modules:

 • Holistische massage
 • Yoga therapie

De modules holistische massage en yoga therapie kan je los van elkaar volgen en zijn elk een afgerond geheel met certificaat. De combinatie vormt de opleiding holistisch lichaamswerk. De modules ondersteunen en vullen elkaar aan. Dit tilt de uitwerking, toepassing en mogelijkheden naar een hoger niveau. Voor jezelf, de klant en je praktijk.

Werkwijze Yomabe

Naast theorie, techniek en juiste toepassing wordt aandacht besteedt aan persoonlijke groei en transformatie volgens de unieke Yomabe methode.

methode-yomabe-holistisch-lichaamswerk

Optimale ondersteuning

We werken in een groep van maximaal 8 deelnemers. Dit waarborgt het persoonlijke karakter van deze opleiding. Waarbij aandacht, uitwisseling en ondersteuning van alle processen tijdens de opleiding voorop staat.

Voor wie

 • Voor wie plezier, verbinding en persoonlijke groei wil ervaren èn bieden door middel van massage en lichaamswerk
 • Iedereen die de intieme verbinding met zichzelf wil verdiepen
 • Wie van masseren haar/zijn beroep wil maken
 • Als je werkzaam bent als masseur, yogadocent, lichaamswerker of lichaamsgericht therapeut en je behandelingen wil uitbreiden en verdiepen met holistische massage en yoga therapie
 • De bereidheid en inzet wil leveren jouw unieke kwaliteit als masseur en lichaamswerker te ontdekken

Begeleiding

Deze opleiding holistisch lichaamswerk is ontwikkeld door en onder begeleiding van Connie. In mijn begeleiding ben ik ondersteunend, zorgvuldig, direct en waar nodig uitdagend. Ik werk intuïtief en met de dynamiek van de groep.

Gratis intake gesprek

Heb je vragen of wil je weten of deze opleiding bij je past? Laten we een intake gesprek plannen. Dit kan telefonisch, via zoom of in de Yomabe studio. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend. Klik op onderstaande button om een afspraak te maken.

Je kunt me ook bellen of een bericht sturen naar 061334543.

 • De cursussen van Connie zijn mooi, zuiver en diepgaand. Dit gaat niet over zomaar een techniek aanleren maar een massage verbinden met wie jij bent. Er is ruimte en geduld voor jouw verhaal. Ik zie het eerder als een persoonlijke verrijking en in een andere dimensie stappen dan als iets aanleren.

  Ron
 • Ik ben 12 jaar arts en ik was op een punt gekomen om te exploreren welke zaken ik energie van krijg en waar ik mij meer in wilde ontwikkelen. Toen kwam de opleiding van Connie op mijn pad. Ik begaf mij vaak buiten mijn "comfort zone" maar voelde mij volkomen veilig binnen de groep en bij Connie. Door de opleiding ben ik een rijker en meer volkomen mens geworden en een betere masseur. De opleiding is echt iets om te ervaren.

  Sven
 • Ik heb zoveel geleerd en dan niet alleen hoe je een massage moet geven, maar ook wie ben ik eigenlijk, waar zitten mijn eigen blokkades, hoe ga ik hier mee om en hoe ga ik met de blokkades van een klant om. En aanrader dus! !

  Monique
overzicht-massage-opleiding

Massage cursus - Dynamische en intuïtieve Massage RotterdamBen jij klaar om jezelf onderscheidend in de markt te zetten, zodat je een volwaardig inkomen kunt opbouwen met jouw praktijk?

Opleiding Holistisch lichaamswerk

Wat houdt het in?

 • Module holistische massage
 • Module yoga therapie
 • Totaal 24 workshops in de Yomabe studio te Rotterdam
 • 12 zoom bijeenkomsten
 • 1x supervisie met Connie in de Yomabe studio
 • 3 syllabi
 • Complete online academie met informatie, opdrachten en instructie video’s

Praktisch

Start april 2021.
Maximaal 8 deelnemers.
Afwisselend vrijdag, zaterdag en weekend in onderling overleg.
Zoom bijeenkomsten in onderling overleg op doordeweekse avond
Houdt rekening met ongeveer 1 tot 2 uur studie/uitwisseling/oefening per week. Bij de module Yogatherapie komt daar een half uur per dag bij voor je yoga routine.

Tarief

 • € 3945
  € 445 korting bij aanmelding voor maart. De investering voor de complete opleiding is dan € 3500

Module Holistische massage

Tijdens het eerste deel van de module leer je een volledige klassieke lichaamsmassage geven vanuit de holistische visie. Daarna gaan we de verdieping in. We breiden de massage technieken uit, je maakt kennis met holistisch lichaamswerk en je maakt de sprong naar intuïtief dynamische massage.

Wat houdt het in?

 • Module holistische massage
 • 14 workshops in de Yomabe studio in Rotterdam
 • 6 zoom bijeenkomsten
 • 1x supervisie
 • 3 syllabi
 • Complete online academie met informatie, opdrachten en instructie video’s

Praktisch

Start april 2021.
Maximaal 8 deelnemers.
Workshops afwisselend op vrijdag, zaterdag en weekend in onderling overleg.
Zoom bijeenkomsten in onderling overleg op doordeweekse avond.
Houdt rekening met ongeveer 1 tot 2 uur studie/uitwisseling masseren per week.

MEER INFORMATIE

NIEUW
Module Yoga therapie

Je krijgt inzicht in de helende kracht van authentiek yoga en yoga therapie. Hoe deze toe te passen in je behandelingen en je leven.

Je leert oorzaak gericht werken in plaats van symptoom gericht. Je zult hierbij gebruik maken van visualisatie, meditatie, ademhaling, pranayama, ontspanningstechniek, basis yoga oefeningen, statische en dynamische yoga oefentherapie en yoga massage. Een krachtige combinatie om in te zetten bij lichamelijke klachten, pijn, blokkades en disbalans als weg naar innerlijke heling

Een waardevolle uitbreiding en verdieping voor elke masseur, lichaamswerker, yoga docent en behandelaar. Zodat jij je klant optimaal kan begeleiden naar lichaamsbewustzijn en onafhankelijkheid. Daarnaast is deze module een absolute verrijking voor jezelf in het kader van zelfzorg, gezondheid en bewust leven.

Wat houdt het in?

 • Module yogatherapie
 • 10 workshops in de Yomabe studio in Rotterdam
 • 8 zoom bijeenkomsten
 • Online cursus yoga, pranayama en ontspanning

Praktisch

Start september 2021.
Maximaal 8 deelnemers.
Workshops afwisselend op vrijdag, zaterdag en weekend in onderling overleg.
Zoom bijeenkomsten in onderling overleg op doordeweekse avond.
Houdt rekening met ongeveer 1 tot 2 uur studie/uitwisseling/oefening per week. Plus een half uur per dag voor je yoga routine.

Tarief

Introductie tarief met € 200 korting NU € 1695

Klassieke massage

Klassieke massage is de basis van alle andere massage vormen. Je leert alle klassieke massage technieken en hoe deze toe te passen. Je zult ontdekken dat een aanraking verschillend wordt ervaren door elke cliënt en invloed heeft op lichaam en geest. Dit bepaald elke vervolgstap in de behandeling.

Dynamische massage

Deze vorm van massage vraagt op de eerste plaats totaal bewustzijn en ontspanning van de masseur. Zodat letterlijk en figuurlijk alles in beweging kan worden gebracht. Dit kan gaan van schuddingen tot een vloeiende dansmassage. De cliënt ervaart zichzelf hierdoor als heel. Dit kan een intens verbindende ervaring opleveren.

Intuïtief energetische massage

Een intuïtief energetische of psychische massage vraagt om helder waarnemen. Je leert vertrouwen op je ingeving, wat je ziet en waarneemt. Zonder daar een oordeel aan te hangen.
Intuïtieve massage vraagt van de masseur om totaal leeg te kunnen zijn. Leren luisteren is voor de masseur het belangrijkste instrument wat je kunt inzetten. Dit is aanraken met de kwaliteit van voelen. Hierdoor voelt de cliënt zich gehoord en gezien.
Je leert het proces van de cliënt ondersteunen met woorden of beelden die bij jou binnen stromen. Als gevolg krijgt de cliënt dieper inzicht in zichzelf en leert zichzelf omarmen en accepteren. Tijdens de hele opleiding wordt hier aandacht aan besteedt. In module 2 leer je hier intensiever mee werken.

Body reading

Het lichaam is de expressie van alle ervaringen die iemand in zich draagt en is hiermee een bron van informatie voor de masseur. Spanningen, pijn, manier van bewegen, huid, sensitiviteit, stem, reacties en mate van controle. Dit kun je als diagnose voor of na de behandelingen gebruiken en in je behandelingen mee nemen. Dit is een uniek verhaal en leidt als je het lichaam goed kunt lezen tot een zorgvuldige en effectieve behandeling.

Segment massage

Hierbij maak je gebruik van de wisselwerking die bestaat tussen de huid, onderhuids bindweefsel, spieren en de interne organen. Een prachtig instrument voor diagnose en behandeling. De aanraking is van heel zacht en subtiel, tot diepe bindweefselmassage en frictie.
Deze techniek werkt diep ontspannend en helend bij fysieke en emotionele blokkades en trauma.

Chakra therapie & Chakra e-motion

Een unieke yomabe methode om de cliënt bewust te maken van geblokkeerde chakra’s. Hier geluid, vibratie, beweging te laten ontstaan. Zodat de levensenergie weer vrij kan stromen. Er ontstaat hierdoor weer voeling met spontaniteit en levenslust, verlangens en behoeften.

Yoga & Zelfzorg

Je zult ontdekken dat jij als masseur je eigen instrument bent. Naast persoonlijke ontwikkeling is zelfzorg raadzaam en nodig voor elke masseur. Hiervoor leer je alles wat je leert, inzetten voor jezelf. Je ontwikkelt een programma afgestemd op jouw lichaam, jouw behoeften. Zodat jij je soepel, krachtig, flexibel en gezond voelt. Je ontdekt wat bij jou past en dat je lichaam hier heel blij van wordt.

Yoga massage

Yoga massage vindt plaats op een matras op de grond. Dit vraagt van jou als masseur de nodige souplesse. Hier komt yoga en zelfzorg om de hoek kijken. Daartegenover staat dat je heel gemakkelijk je lichaamsgewicht kunt inzetten.

Yoga therapie

In deze module leer je versterkende oefeningen en ontspanningstechnieken aan te reiken. Om de cliënt optimaal te ondersteunen in haar/zijn helingsproces. Naast veel nieuwe technieken, ontdek je de kunst van overbrengen en samenwerken.

Lichaamswerk

Dit loopt als een rode draad door de hele opleiding. Dit stimuleert lichaamsbewustwording, je invoelingsvermogen en ontwikkelt de kunst van aanraken. Het zal je in contact brengen met je (overbodige) controle en blokkades, en zal jou helder maken wat jou specifieke kwaliteit als masseur is. Dit stuk gaat over leren luisteren, grenzen aangeven en verantwoording nemen.

We werken met yoga, yogatherapie, tandava meditatie, stemwerk, wheel of consent en chakra e-motion.

Dit vraagt de inzet en bereidheid deze processen aan te gaan als groep en individueel. Het creëert de bedding van veiligheid, vertrouwen en plezier om jouw persoonlijke transformatie proces aan te gaan en als groep de ander te ondersteunen in haar of zijn proces.
De intimiteit van de therapeut met zichzelf bepaald de diepgang van de behandeling. Zodat de cliënt vanuit de verbinding met het lichaam het contact met zichzelf kan aangaan.

Voorts bepaald dit dat jij zichtbaar en transparant bent voor de klant en met betrekking tot jouw wens hoe jezelf als lichaamswerker neer te zetten, je praktijk organisch doch gestructureerd op te bouwen.

Ondersteuning

Deze opleiding onderscheidt zich door de persoonlijke begeleiding die je ontvangt. Zowel voor jouw persoonlijke proces als het juist aanleren van de techniek ondersteun ik jou optimaal. Zowel tijdens als tussen de workshops geef ik je aanwijzingen, bespreken we de opdrachten, stimuleer ik je om buiten je comfortzone te treden en jouw specifieke kwaliteiten naar voren te brengen en in te zetten.

De uitwisseling met de andere cursisten en je buddy is hierin ook belangrijk. De ondersteuning, het zichtbaar worden van blokkades gebeurt hierdoor op organische wijze. Het is een prachtig avontuur waardoor alles wat tot bloei komt, gelijk doorwerkt in jouw massage en behandelingen. Dit maakt jou uniek en onderscheidend. Dit is de kracht en het hart van jouw praktijk.

De supervisie met Connie kun je inzetten voor een persoonlijk stuk of oefenen met model.

Aanmelden

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Connie op 06 13 31 45 43 of mail

Vragen of opmerkingen?

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt
X