Opleiding
Holistische massage
& Yoga therapie

Allround en uniek programma
Holistische massage en Yoga therapie

Ik help lichaamswerkers met een compleet en uniek programma, zodat ze hun klant effectief kunnen behandelen en zichzelf onderscheidend in de markt kunnen zetten.

Daarnaast is deze opleiding geschikt voor iedereen die wil leren masseren en zich wil verdiepen in yoga en yogatherapie en zelfzorg.

Deze opleiding is een verrijking voor jezelf, de klant en je praktijk.

Optimale begeleiding

We werken in een groep van maximaal 8 deelnemers. Dit waarborgt het persoonlijke karakter van deze opleiding. Waarbij persoonlijke begeleiding, uitwisseling en supervisie tijdens de workshops en gedurende de opleiding voorop staat.

 • De cursussen van Connie zijn mooi, zuiver en diepgaand. Dit gaat niet over zomaar een techniek aanleren maar een massage verbinden met wie jij bent. Er is ruimte en geduld voor jouw verhaal. Ik zie het eerder als een persoonlijke verrijking en in een andere dimensie stappen dan als iets aanleren.

  Ron

Massage en Yoga therapie

De opleiding holistische massage en yogatherapie is een  allround opleiding. Dit geeft jou als lichaamswerker alle tools in handen een volledige praktijk op te zetten of je aanbod uit te breiden, zodat jij je klant optimaal kan behandelen en ondersteunen.
De modules zijn op zichzelf een afgerond geheel en kunnen ook los van elkaar worden gevolgd.

overzicht-massage-opleiding

Gratis intake gesprek

Om te ontdekken wat bij je past, kunnen we een intake gesprek plannen. Dit kan telefonisch of in de Yomabe studio. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend.

Ben jij klaar om jezelf onderscheidend in de markt te zetten?

Compleet en uniek programma
Allround opleiding Holistische massage & Yoga therapie

De nadruk ligt naast theorie, techniek en juiste toepassing op persoonlijke groei en transformatie volgens de unieke Yomabe methode.
Zodat je een effectieve en zorgvuldige behandelaar wordt, die zichzelf onderscheidend in de markt kan zetten.
De opleiding is onder begeleiding van Connie van Dam.

Praktisch

 • Maximaal 8 deelnemers
 • Omvat Module 1 en 2
 • Totaal 24 workshops in de Yomabe studio te Rotterdam
 • 2x supervisie met Connie in de Yomabe studio
 • Je ontvangt 3 syllabi
 • Online academie met video’s
 • Houdt rekening met ongeveer 1 tot 2 uur studie/uitwisseling/oefening per week. Bij de module Yogatherapie komt daar een halfuur per dag bij voor je persoonlijke yoga/zelfzorg routine
 • Voordeel tarief NU met € 390 korting. Complete opleiding NU € 3500 bij vooruit betaling
 • Start februari 2021

massage cursus yomabe rotterdam

Module
Holistische massage

Na deze massage module kun je zowel een klassieke lichaamsmassage als een ontspanningsmassage geven vanuit de holistische visie. Daarnaast leer je segment massage en dynamische massage verbinden met chakra therapie. Hierdoor kan diepe ontspanning en heling plaatsvinden. Dit betekent dat je ingaat op zowel de lichamelijke als de psychisch emotionele processen binnen de massage.

“Een goed doordacht programma waar ze laat zien en ervaren hoe het is om cliënt en masseur te zijn. Connie is heel deskundig en invoelend in haar begeleiding. Ook de veiligheid die ze biedt, is erg belangrijk.” – Marian

Ik heb zoveel geleerd! Niet alleen hoe je een massage moet geven, maar ook wie ben ik eigenlijk, waar zitten mijn eigen blokkades, hoe ga ik hier mee om en hoe ga ik met de blokkades van een klant om. En aanrader dus!” – Monique

Meer informatie

NIEUW Module
Yoga therapie

Je krijgt inzicht in de helende kracht van authentiek yoga en yoga therapie. Hoe deze toe te passen in je behandelingen en je leven.

Je leert oorzaak gericht werken in plaats van symptoom gericht. Je zult hierbij gebruik maken van visualisatie, meditatie, ademhaling, pranayama, ontspanningstechniek, basis yoga oefeningen, statische en dynamische yoga oefentherapie en yoga massage. Een krachtige combinatie om in te zetten bij lichamelijke klachten, pijn, blokkades en disbalans.

Een waardevolle uitbreiding en verdieping voor elke masseur, lichaamswerker, yoga docent en behandelaar om je klant nog beter te begeleiden.
Een absolute verrijking voor jezelf in het kader van zelfzorg, gezondheid en bewust leven.

Praktisch

 • 10 workshops in de Yomabe studio in Rotterdam
 • afwisselend op vrijdag, zaterdag en zondag
 • online yoga academie – yoga basis technieken
 • individuele coaching en supervisie

Tarief
Introductie tarief  met € 100 korting NU € 1695
Start januari 2021

Klassieke massage

Klassieke massage is de basis van alle andere massage vormen. Je leert alle klassieke massage technieken en hoe deze toe te passen. Je zult ontdekken dat een aanraking verschillend wordt ervaren door elke cliënt en invloed heeft op lichaam en geest. Dit bepaald elke vervolgstap in de behandeling.

Dynamische massage

Deze vorm van massage vraagt op de eerste plaats totaal bewustzijn en ontspanning van de masseur. Zodat letterlijk en figuurlijk alles in beweging kan worden gebracht. Dit kan gaan van schuddingen tot een vloeiende dansmassage. De cliënt ervaart zichzelf hierdoor als heel. Dit kan een intens verbindende ervaring opleveren.

Intuïtief energetische massage

Een intuïtief energetische of psychische massage vraagt om helder waarnemen. Je leert vertrouwen op je ingeving, wat je ziet en waarneemt. Zonder daar een oordeel aan te hangen.
Intuïtieve massage vraagt van de masseur om totaal leeg te kunnen zijn. Leren luisteren is voor de masseur het belangrijkste instrument wat je kunt inzetten. Dit is aanraken met de kwaliteit van voelen. Hierdoor voelt de cliënt zich gehoord en gezien.
Je leert het proces van de cliënt ondersteunen met woorden of beelden die bij jou binnen stromen. Als gevolg krijgt de cliënt dieper inzicht in zichzelf en leert zichzelf omarmen en accepteren. Tijdens de hele opleiding wordt hier aandacht aan besteedt. In module 2 leer je hier intensiever mee werken.

Body reading

Het lichaam is de expressie van alle ervaringen die iemand in zich draagt en is hiermee een bron van informatie voor de masseur. Spanningen, pijn, manier van bewegen, huid, sensitiviteit, stem, reacties en mate van controle. Dit kun je als diagnose voor of na de behandelingen gebruiken en in je behandelingen mee nemen. Dit is een uniek verhaal en leidt als je het lichaam goed kunt lezen tot een zorgvuldige en effectieve behandeling.

Reflexologie

Een techniek om door middel van aanraking ontspanning te brengen in diepliggende spieren en organen. Hieronder valt segment massage, bindweefselmassage, zachte bewuste aanraking en voet reflexologie.

Chakra therapie & Chakra e-motion

Een unieke yomabe methode om de cliënt bewust te maken van geblokkeerde chakra’s. Hier geluid, vibratie, beweging te laten ontstaan. Zodat de levensenergie weer vrij kan stromen. Er ontstaat hierdoor weer voeling met spontaniteit en levenslust, verlangens en behoeften.

Yoga & Zelfzorg

Je zult ontdekken dat jij als masseur je eigen instrument bent. Naast persoonlijke ontwikkeling is zelfzorg raadzaam en nodig voor elke masseur. Hiervoor leer je alles wat je leert, inzetten voor jezelf. Je ontwikkelt een programma afgestemd op jouw lichaam, jouw behoeften. Zodat jij je soepel, krachtig, flexibel en gezond voelt. Je ontdekt wat bij jou past en dat je lichaam hier heel blij van wordt.

Yoga massage

Yoga massage vindt plaats op een matras op de grond. Dit vraagt van jou als masseur de nodige souplesse. Hier komt yoga en zelfzorg om de hoek kijken. Daartegenover staat dat je heel gemakkelijk je lichaamsgewicht kunt inzetten.

Yoga therapie

In deze module leer je versterkende oefeningen en ontspanningstechnieken aan te reiken. Om de cliënt optimaal te ondersteunen in haar/zijn helingsproces. Naast veel nieuwe technieken, ontdek je de kunst van overbrengen en samenwerken.

Lichaamswerk

Dit loopt als een rode draad door de hele opleiding. Dit stimuleert lichaamsbewustwording, je invoelingsvermogen en ontwikkelt de kunst van aanraken. Het zal je in contact brengen met je (overbodige) controle en blokkades, en zal jou helder maken wat jou specifieke kwaliteit als masseur is. Dit stuk gaat over leren luisteren, grenzen aangeven en verantwoording nemen.

We werken met yoga, yogatherapie, tandava meditatie, stemwerk, wheel of consent en chakra e-motion.

Dit vraagt de inzet en bereidheid deze processen aan te gaan als groep en individueel. Het creëert de bedding van veiligheid, vertrouwen en plezier om jouw persoonlijke transformatie proces aan te gaan en als groep de ander te ondersteunen in haar of zijn proces.
De intimiteit van de therapeut met zichzelf bepaald de diepgang van de behandeling. Zodat de cliënt vanuit de verbinding met het lichaam het contact met zichzelf kan aangaan.

Voorts bepaald dit dat jij zichtbaar en transparant bent voor de klant en met betrekking tot jouw wens hoe jezelf als lichaamswerker neer te zetten, je praktijk organisch doch gestructureerd op te bouwen.

Ondersteuning

Deze opleiding onderscheidt zich door de persoonlijke begeleiding die je ontvangt. Zowel voor jouw persoonlijke proces als het juist aanleren van de techniek ondersteun ik jou optimaal. Zowel tijdens als tussen de workshops geef ik je aanwijzingen, bespreken we de opdrachten, stimuleer ik je om buiten je comfortzone te treden en jouw specifieke kwaliteiten naar voren te brengen en in te zetten.

De uitwisseling met de andere cursisten en je buddy is hierin ook belangrijk. De ondersteuning, het zichtbaar worden van blokkades gebeurt hierdoor op organische wijze. Het is een prachtig avontuur waardoor alles wat tot bloei komt, gelijk doorwerkt in jouw massage en behandelingen. Dit maakt jou uniek en onderscheidend. Dit is de kracht en het hart van jouw praktijk.

De supervisie met Connie kun je inzetten voor een persoonlijk stuk of oefenen met model.

Aanmelden

  Je naam

  Je e-mail

  Je telefoonnummer

  Ik wil me aanmelden voor
  Allround Opleiding - Holistische massage & Yoga therapie
  Module - Holistische massage
  Module - Yogatherapie

  Vragen/motivatie

  Na aanmelding plannen we een intake gesprek in de Yomabe studio of telefonisch.


  Vragen of opmerkingen?

  Neem contact op met Connie op 06 13 31 45 43 of mail

  Vragen of opmerkingen?

  Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.

  Not readable? Change text. captcha txt
  X