Connie

Hallo, ik ben Connie van Dam, oprichter en ontwikkelaar van Yomabe. Ik ben holistisch lichaamswerk behandelaar, docent en workshopbegeleider.

Ik help mensen de intieme verbinding met hun stem, hun lichaam en zichzelf te herstellen, zodat ze meer vrijheid, kracht en plezier kunnen ervaren.

De stem, het lichaam, de emoties en het denken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Herstellen van de verbinding tussen al deze niveaus is niet alleen het herstellen van je gezondheid en heel worden.

Het geeft je de keuze te zijn wie je bent en wie je wil zijn.

Yogadocent, yogatherapeut, stemcoach, holistisch masseur

Ik ben Gitananda yogadocent en yogatherapeut – ICYER en Hatha yogadocent – YAN, stemtherapeut en stemcoach – methode Stemwerk Jean-René Toussaint, holistisch masseur en lichaamstherapeut – Peter Schoutens. Verder heb ik trainingen gevolgd bij Dinah Rodrigues (Hormoon yoga), Daniel Odier (Tandava meditatie), Betty Martin (Wheel of Consent).

De shift van mentaal verlangen

naar lichamelijk ervaren wie je bent en wil zijn


is een diep helend proces

Connie

 

Waarom ik zo gepassioneerd ben over lichaamswerk

Yoga is mij met de paplepel ingegoten. Mijn eerste herinneringen aan yoga zijn de fijne zondag ochtend lessen met mijn vader. Gewoon thuis, in de woonkamer of de hal. Samen met het gezin. De filosofie achter yoga kwam er op natuurlijke wijze bij. De alledaagse vragen die ik als kind had, koppelde mijn vader terug naar yoga, vrijheid van denken en eigen keuzes leren maken.

Het overlijden van mijn broer bracht mij op jonge leeftijd in contact met de fragiliteit van het leven. Het proberen bevatten van begrippen als nooit, eeuwig en voorbijgaand viel me zeker niet gemakkelijk. Door de tijd heen begonnen deze woorden betekenis te krijgen. Het besef van de levendige en kwetsbare drie eenheid: tijd, leven en lichaam.

Het kon eigenlijk niet anders dan dat deze fascinatie voor het lichaam en het leven mij zou leiden op mijn levenspad en werk.
 Na jaren van studie, zelfreflectie en ervaring kwam ik tot een verrassende ontdekking. Wat voor mij zo natuurlijk en veilig voelde, gold voor zoveel mensen niet. Een groot deel van de mensen kent de intieme verbinding met hun lichaam en gevoelens helemaal niet. Deels nooit aangegaan en deels onderweg kwijt geraakt. Ik merkte dat zoveel mooie en prachtige mensen zitten opgesloten in hun lichaam en zijn afgesloten van hun gevoelens. Ik zocht naar manieren om dit contact te herstellen en maakte de switch naar authentieke yoga, yogatherapie, lichaamstherapie en massage. Ondanks goede resultaten en veel tevreden klanten voelde ik dat er nog iets ontbrak.

Ook privé kwam ik in een levensfase waarin ik voelde: er is een gemis in mij. Een verlangen, een verhaal wat nog niet was gehoord, stak de kop op. Maar in een taal die ik niet bleek te verstaan. Mijn zoektocht bracht mij in aanraking met stemwerk. De wereld van de oorspronkelijke stem. Deze studie en persoonlijke reis heeft alles veranderd. Het heeft me verbonden met een stuk van mijn vrouw-zijn, ik kon mijn seksualiteit opeisen en vanuit zachtheid in mijn kracht staan. Dit bewoog me van niet zichtbaar zijn naar verantwoording nemen en een nieuw stuk vrijheid. Met alles wat er was, wat er nog niet was en wat nog mocht komen, ben ik full force en full time voor mijn passie gegaan.

Stemwerk heeft alles samen gebracht. Waar ik in geloof, wat ik doe en waar Yomabe voor staat. Het vormde de vertaalslag van de heilige drie eenheid tijd, leven en lichaam naar de heilige drie eenheid binnen Yomabe: stem, lichaam en verbinding.

De behandelingen die ik bied zijn geboren uit 25 jaar ervaring en expertise. In mijn werkwijze integreer ik yoga, yogatherapie, holistische massage en stemwerk. Hieruit is een intuïtief dynamische werkwijze ontstaan. Deze is erop gericht om voorbij gewoontepatronen en overbodige controle te bewegen naar een nieuw stuk vrijheid. In mijn begeleiding ben ik direct, zorgvuldig en waar nodig uitdagend.

Yomabe methode

Door het herstellen van de intieme verbinding tussen de stem en het lichaam, herstel je de verbinding met jezelf.

Hierdoor ervaar je meer vrijheid, kracht en plezier.

YOMABE is 20 jaar geleden ontstaan uit de samenvoeging van
YO(GA), MA(SSAGE) en BE(WEGING).

Beweging stond voor het stuk wat nog zou komen, de potentie die al werd gevoeld maar nog niet zichtbaar was. Stemwerk bleek het ontbrekende stuk.

Gratis inzicht gesprek

Heb je vragen of wil je advies? Plan een gesprek in met mij. Dit kan telefonisch, via zoom of in de Yomabe studio. Dit gesprek is helemaal vrijblijvend en kan 10-30 minuten duren.

Adres

Achterhaven 33-35
Historisch Delfshaven
3024 RB Rotterdam

Telefoon

06-13 31 45 43