Stemwerk

Introductie workshop
Stem en lichaamstaal
10 maart 2019

Direct, sprekend en bepalend

Lichaamstaal is direct voelbaar, sprekend over jou en bepalend voor je relaties. Ons lichaam drukt meer uit dan duizend woorden en onze stem gaat daar waar woorden niet kunnen komen.

Wat druk je (onbewust) uit met jouw lichaamstaal

Ben je bewust dat je lichaam en je stem uitdrukt wie je bent? Dat de klank van je stem, de resonantie van je lichaam meer uitdrukt dan duizend woorden? Direct binnen komt bij de ander. De reactie van de ander op jou bepaalt? Waarschijnlijk wel. En waarschijnlijk voel je dat er een verbinding is tussen lichaam en stem. Misschien wil je: losser zijn, je vrijer uitspreken, natuurlijker bewegen. Vrij van overbodige controle en meer in verbinding zijn met je spontaniteit en je levenslust. Deze workshop is ontwikkeld om te verbinden met al deze kwaliteiten. Te ontdekken dat je keuzes hebt. Dit vertaalt zich direct in jouw lichaamstaal.

Ontdek

Ontdek de mogelijkheden van de stem als geheel van impulsen, vibraties, verlangens, behoeften, herinneringen, verboden en overtuigingen. En ervaar hoe al je stemmen tot expressie komen in je lichaam en je lichaamstaal. Meer dan de helft van wat we de ander mededelen wordt zonder woorden overgebracht. Ons lichaam drukt meer uit dan duizend woorden en onze stem gaat daar waar woorden niet kunnen komen. Werken met je stem is werken met je perceptie op het leven. Het bewust-zijn van jezelf en je bestaan in relatie tot de ander en de omgeving. Luisteren naar al je lichaamssignalen en al je stemmen.

Wat gaan we doen in workshop stemwerk

Tijdens deze workshop gaan we werken met de stem in al haar natuurlijke facetten. Het geheel van vibraties, resonantie, impulsen en geluiden. Zowel individueel als samen. De oefeningen zijn gebaseerd op beweging en stimulering van het lichaam in combinatie met de stem. We leren onze stem beter te gebruiken, ons lichaam los en moeiteloos te bewegen en overbodige controle los te laten.

Begeleiding

De workshop is onder begeleiding van Connie van Dam. Stemcoach en holistisch lichaamstherapeut.

Ik ben direct, zorgvuldig, ondersteunend en waar nodig uitdagend in mijn begeleiding. Ik werk met de energie van de groep en in het moment. Het is mijn passie mensen in contact te brengen met zichzelf.

Tarieven

 • Workshop Stemwerk
  125
  • Zondag
  • Van 10.30 tot 15.00

Testimonials

 • Voor mijn werk als consultant voeding en lifestyle geef ik presentaties. Om mijn communicatievaardigheden te verbeteren en vooral mijn stem beter in te zetten heb ik de hulp van Connie ingeroepen. Mede ook omdat ik veel spanningsklachten in het hoofd en nek gebied had. Ik was onbekend met het stem- en lichaamswerk en de oefeningen waren voor mij dan ook onconventioneel en uitdagend. Echter Connie wist mij direct op mijn gemak te stellen. Met haar kennis, intuïtie en vaardigheden weet ze direct tot de kern te komen en een 'diagnose' te stellen om daar vervolgens mee aan de slag te gaan. In een paar sessies merk ik dat ik me vrijer uit kan spreken en beter contact heb met mijn hele lichaam. Mijn spanningsklachten zijn gedaald en ik heb nieuwe inzichten over mezelf opgedaan. Ik kan de behandelingen iedereen aanraden die professioneel zijn stem moet gebruiken of over het algemeen meer over zichzelf en zijn blinde vlekken wil leren.

  Hetty
 • Ik heb in een verleden een aantal keer Rationeel-Emotieve Therapie gevolgd. Ik had er telkens best veel aan, maar na een tijd je merkte ik dat het geleerde weer weg begon te zakken en dat ik het weer 'op moest halen'. Na drie afzonderlijke reeksen van therapie had ik het gevoel dat ik er klaar mee was, maar dat mijn problemen toch niet helemaal over waren. De therapie had zeker verlichting gebracht, maar ik had uiteindelijk het gevoel dat er een soort angel in me zat, die ik er niet uit kon krijgen. Een angel vooral van bang zijn om fouten te maken. Ik had toen het idee dat ik dat maar moest accepteren en dat het nooit over zou gaan. Maar nu ik met het stemwerk bezig ben met Connie als therapeut, heb ik het gevoel dat ik wél bij die angel kom. Niet in één keer, maar elke sessie kom ik dichterbij. Waar ik de afgelopen jaren het idee had dat die angst om fouten te maken aangeboren was, heb ik nu echt het idee dat het aangeleerd is. Ik leer nu om te voelen in plaats van om altijd maar te denken. En dat geeft een heerlijk gevoel! Het stemwerk staat zeker niet haaks op de therapie die ik vroeger heb gevolgd, maar gaat veel dieper. Naar je echte gevoel, in plaats van naar je gevoel in je hoofd.

  Mieke
 • Merkte dat het communiceren en elkaar aanvoelen makkelijker ging dan voorheen. De workshop en individuele sessies stemwerk hielpen mij om echt in contact te komen.

  Ronald
 • Bedankt voor de mooie en fijne stemwerk sessie. Ik geniet nog steeds van de vrouw die je me hebt laten voelen! Heel fijn en krachtig. - Pingel

  Pingel
 • Het lijkt me fantastisch en ook erg eng inderdaad om te doen:) Maar ergens diep van binnen weet ik dat dit precies is wat mijn lichaam en stem nodig hebben. Om meer naar buiten te mogen komen. Meer te mogen uit spreken.

  Irene
 • Waarom Stemwerk mij zo diep raakt? Omdat het de potenties van de stem en het lichaam wakker maakt. Dit laat ons herinneren wie we zijn en zouden kunnen zijn. Stemwerk heeft mij geleerd om op mijn voeten te staan en... te lopen.

  Connie van Dam
 • De partner sessie stemwerk was donderdag heel fijn. Heel confronterend, maar maakte zo veel duidelijk en inzichtelijk. Voel me sindsdien veel meer verbonden met Martin en voel meer vrijheid. Deed heel goed om met z'n tweeën nog even de tijd gehad te hebben. Heel erg dank!

  Carole
 • Bij stemwerk met Connie ben ik achter blokkades gekomen, waar ik zelf vaak helemaal geen weet van had! Maar juist dat heeft mij weer nieuwe mogelijkheden gegeven. Kortom ik blijf ontdekken….!

  Herman

Don’t forget your voice

Aanmelden

Je naam

Je e-mail

Je telefoon

Ik wil me aanmelden voor:
Workshop stemwerk - Stem en lichaamstaal

Vragen/opmerkingen

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Connie op 06 13 31 45 43 of mail

Vragen of opmerkingen?

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt