Massage cursus
Intuïtief dynamische massage

& Persoonlijke transformatie

 

Start mei 2019
Massage cursus 8 workshops
inclusief supervisie

 

Intuïtief dynamische massage

Intuïtieve massage is altijd een dynamisch proces. Voelend in het moment zijn, in de beweging mee gaan en in beweging zijn. Deze massage cursus is voor de professional die uitbreiding en verdieping zoekt. Je leert nieuwe technieken voor massage en diagnose en deze te verbinden met de eigen werkvorm. Dit opent een enorm veld voor creativiteit en intuïtie. Tijdens de cursus wordt jouw persoonlijke werkwijze dan ook duidelijk en onderstreept.  Een stimulatie om jezelf te zijn en tot uiting te brengen in jouw unieke werkwijze. Dynamisch intuïtieve massage is een dynamisch intuïtieve reis, een persoonlijke transformatie.

Holistisch lichaamswerk

cursus chakra massageSegment massage vertaalt naar het Chakra systeem en Pancha Kosha. Als vorm van diagnose, leidraad en ontwikkelen van intuïtie en dynamiek in het proces van massage en holistisch lichaamswerk.
De cursus is onder begeleiding van en ontwikkeld door Connie van Dam.
We werken met de technieken en concepten volgens yoga, chakra psychologie, stemwerk en holistische massage. Samengebracht en ontwikkelt door 20+ jaar ervaring.
Een uniek concept van holistisch lichaamswerk en persoonlijke transformatie.

Deze cursus vraagt de bereidheid en de inzet de processen, welke binnen een dynamisch intuïtieve massage spelen, aan te gaan. Zowel individueel als in groepsverband.
Deze transformatie genereert de veiligheid en sensibiliteit deze massage samen aan te gaan. Kennismaking met de massage technieken binnen deze cursus, betekent ook kennismaking met je eigen lichaam, je emoties en denkprocessen.

Energetisch proces en Intuïtie

Elke keer is de vraag, wat gebeurt er voorbij de techniek? Dit vraag om bewust worden van en verantwoording nemen voor het energetisch proces. Het leren luisteren, zien en voelen zonder oordeel, zonder iets te willen van de ander.

Massage technieken

Segment massage
Hierbij maken we gebruik van de wisselwerking die bestaat tussen de huid, onderhuids bindweefsel, spieren en de interne organen. Een prachtig instrument voor diagnose en behandeling bij overmatige stress, pijn verlichting en diepe ontspanning.
De aanraking is van heel zacht en subtiel, tot diepe bindweefselmassage en frictie.

Chakras
Eerst leer je de verbinding te leggen tussen wat je ziet, voelt en hoort met de chakras. De diagnosevorming door segmentmassage, chakra psychologie en chakra e-motion en je intuïtie zijn je tools. Een belangrijk onderdeel in de cursus is dan ook te leren zien, luisteren, voelen.
Daarna stem je hierop je werkwijze vast. Dit kan dan alle kanten op gaan. Je werkt met alle technieken die tot je beschikking zijn. De net geleerde technieken en werkvormen. Dit verweef je steeds meer met jouw eigen technieken en werkwijze.

Dynamische massage
Bewegen en in beweging brengen van het lichaam van gemasseerde. Hierdoor ontstaat speelsheid, lichtheid, veel ademruimte en vrijheid. Voor gemasseerde en masseur. Dit vraagt om losheid, ontspanning en betrokkenheid van jou als masseur.

Persoonlijke chakra e-motion
Waar verlang je naar, waar ligt je behoefte? Maar kan ook gaan over je blinde vlek, over wat je niet wilt zien of vandaan blijft. Vaak ligt hierin ook de weg naar een diep verlangen, een vergeten deel van je zelf en een tool om mee te werken.
De leidraad voor je individuele reis. Met ondersteuning van de groep en persoonlijke begeleiding door Connie.

Holistisch Lichaamswerk en concepten

Het lichaamswerk en de concepten waarmee we werken gaan over de kwaliteit van zijn en aanraking. Nieuwe vragen over jezelf, je leven en over raken, aanraken en geraakt mogen naar boven komen. Het groepswerk biedt de veiligheid en de nodige uitdaging te exploreren en uit te wisselen. Jouw specifieke (werk) kwaliteiten worden hierdoor bekrachtigd. Dit geeft rust, inspiratie en een nieuw stuk vrijheid om informatie op te vangen over wat nodig is in het moment. De essentie van intuïtief dynamische massage.

Chakra E-MotioN
Chakra E-Motion is intuïtief dynamisch lichaamswerk gebaseerd op het Chakra systeem. Een instrument voor persoonlijke groei, vrijheid en plezier. Het is de combinatie van yoga, stemwerk en holistisch lichaamswerk. Geboren uit 20+ jaar ervaring en de  passie om mensen in contact met zichzelf te brengen. Om je verborgen kwaliteiten aan het licht te brengen en nieuwe mogelijkheden te ervaren.

Pancha Kosha en viervoudig bewustzijn
De kern van traditionele yoga en de meest tastbare manier om je intuïtie te ontwikkelen. Te ontdekken hoe je lichaam, emoties en denken elkaar beïnvloeden, vormen en kunnen veranderen. Te ervaren hoe dit je leven vormt, in beweging brengt en kan veranderen. Het bewust worden van de Pancha Kosha is verbonden met een diep bewust worden van wie je bent. Hoe mooier kan het zijn? Een stimulans en manier om los en natuurlijk te zijn en… te masseren vanuit creativiteit en intuïtie.

Vooropleiding

Deze cursus is speciaal opgezet voor masseurs, lichaamswerkers lichaamsgericht therapeuten en yoga coaches.
De cursus dynamisch intuïtieve massage is bedoeld als uitbreiding en verdieping. Als je de cursus holistische massage bij Yomabe of elders een yoga cursus heb gevolgd. Of al werkzaam bent als masseur, lichaamstherapeut, lichaamswerker of yoga coach.

Lees meer over de cursus Cursus holistische massage en transformatief lichaamswerk

Praktisch

Syllabus
Segment massage vertaalt naar het Chakra systeem en Pancha Kosha door Connie van Dam

Theorie en opdrachten
De theorie komt tijdens de workshop aan bod en is gebaseerd op de syllabus en twee aanbevolen boeken. Aan elke workshop is een thema en een opdracht verbonden. Het is de bedoeling dat de opdracht vóór de desbetreffende workshop word uitgevoerd of ingeleverd.
Meld je op tijd aan: we werken in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 10 personen. Voor optimale kwalitijd.

 Tarieven

 • Verdiepingscursus Intuïtieve dynamisch Massage
  960
  • Acht workshops afwisselend op zaterdag, zondag of weekend
  • Persoonlijk lichaamswerk
  • Individuele sessie/Super visie
  • Start mei 2019
  • Zaterdag van 12.30 - 17.30
  • Zondag van 10.00 - 15.00
  • Gratis intake gesprek

Testimonials

 • Voor een cursus massage krijg je bij Connie van Dam een prachtige begeleiding, vol passie met maatwerk.

  Karin
 • Ik wil je nogmaals bedanken voor alles. Ik heb zoveel geleerd, vooral om in mijn eigen lijf te zijn en er blij mee te zijn. Dan kan ik ook het meeste voor anderen doen! Je hebt jezelf ook kwetsbaar opgesteld door over jezelf te delen, ook bijzonder, je eerlijkheid.

  Marian
 • Ik heb beide massage cursussen mogen volgen bij Connie. Elke keer was het een feestje om er weer heen te gaan. Ik heb zoveel geleerd en dan niet alleen hoe je een massage moet geven, maar ook wie ben ik eigenlijk, waar zitten mijn eigen blokkades, hoe ga ik hier mee om en hoe ga ik met de blokkades van een klant om. En aanrader dus! !

  Monique
 • De cursussen van Connie zijn mooi, zuiver en diepgaand. Dit gaat niet over zomaar een techniek aanleren maar een massage verbinden met wie jij bent. Er is ruimte en geduld voor jouw verhaal. Ik zie het eerder als een persoonlijke verrijking en in een andere dimensie stappen dan als iets aanleren.

  Ron

Meld je aan

Je naam

Je e-mail

Je telefoon

Ik wil een GRATIS INTAKE gesprek of aanmelden voor:
Verdiepingscursus massage Intuïtief dynamische massage & Persoonlijk lichaamswerk.
8 workshops, inclusief supervisie sessie.

Vragen/opmerkingen

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Connie op 06 13 31 45 43 of
mail

Vragen of opmerkingen?

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt