Opleiding
Holistische massage
Module 1

Start april/mei 2019

Opleiding massage

Intensieve massage opleiding met veel aandacht voor het aanleren van de juiste techniek. Verder betekent massage voor mij vooral het bewust worden dat jij jouw instrument bent. In deze cursus leer ik je dan ook luisteren met heel je lichaam om je afstemming te verfijnen. Dit betekent helemaal aanwezig zijn in je lichaam en in het moment om boven de techniek uit te stijgen. Dat is de kunst van massage. Of zoals ik het benoem: aanraken met de kwaliteit van voelen.

Als je dit traject met mij en je mede studenten wil aangaan is deze opleiding helemaal wat jij zoekt. Verder is deze basis opleiding holistische massage geschikt als je

cursus massageVan masseren je beroep wilt maken
Een invoelende en ontspannen massage wil geven
Beheersen van de techniek je tool naar vrijheid is
De bereidheid en inzet wil leveren jouw persoonlijke kwaliteiten als masseur te ontdekken
Plezier, verbinding en persoonlijke groei wil ervaren en bieden door middel van massage

Wat leer ik tijdens deze opleiding massage

Tijdens module 1, de basis van de opleiding massage leer je een volledige lichaamsmassage geven. In 8 workshops leer je zowel alle technieken om een complete klassieke lichaamsmassage als ontspanningsmassage te geven. De tijd tussen de workshops in de massage opleiding is nodig om de theorie en praktijk eigen te maken.
De thema’s en de opdrachten als voorbereiding op elke workshop zijn vooral gericht op bewust worden en ontwikkelen van jouw specifieke kwaliteiten als masseur.

Na deze basis opleiding massage kun je zowel een stimulerende en stevige massage geven, als ook een zacht vloeiende en ontspannende massage. Een holistische massage is daarbij altijd invoelend, in verbinding en aardend. Daarnaast besteden we aandacht aan basis theorie anatomie, lichaamshouding van de masseur, de betekenis van aanraken en geraakt worden. Ofwel begrip over actie, reactie en interactie in de massage.

Holistische massage & Persoonlijke transformatie

Uiteraard leer je tijdens deze opleiding de nodige technieken voor een klassieke ontspanningsmassage. Maar ook gaan we in op de psychisch emotionele processen tijdens een massage. Van zowel degene die wordt gemasseerd als van jou als masseur.
Deze opleiding vraagt dan ook om de inzet en bereidheid deze processen individueel en als groep aan te gaan. Samen creëren we een bedding van veiligheid, ondersteuning en het plezier voor persoonlijke groei en verandering.
Verder is er aandacht voor lichaamsbewustzijn, ontspanning en kwaliteit van aanraking. Dit kenmerkt en ontwikkelt de eigenschappen om een massage te geven vanuit de holistische visie. De visie om de mens als geheel te zien in relatie tot zichzelf en zijn omgeving.

Persoonlijke en individuele begeleiding

We werken in een groep van minimaal 6 en maximaal 8 personen. Dit waarborgt de belangrijkste kenmerken van deze opleiding.
Persoonlijke ondersteuning
Aanleren juiste goede techniek.
Aandacht voor jouw individuele proces.
Afstemming op de groepsdynamiek voor optimale ondersteuning en veiligheid.
Uitwisseling met je mede cursisten.
Jouw specifieke kwaliteiten als masseur zichtbaar maken.
Individuele begeleiding
Persoonlijke Chakra e-motion om je blokkades helder te krijgen en je potenties te leren benutten.
Supervisie
De cursus is inclusief een individuele sessie met Connie. Deze benutten we in onderling overleg voor strikt persoonlijke vraagstukken, stemsessie, massagesessie of massage met proefpersoon.

Cursus massage Yomabe Rotterdam

Module 2 van de opleiding holistische massage
Intuïtief dynamische massage

Voor de professional die uitbreiding en verdieping zoekt. Diagnose, verbinding van technieken, intuïtie, creativiteit en persoonlijke transformatie.
Lees meer over module 2 Intuïtief dynamische massage

Tarief

 • Opleiding Holistische massage
  1195
  • Acht workshops
  • Supervisie
  • Onderlinge uitwisseling/buddy
  • Start bij 6 deelnemers maximaal 8
  • Februari/maart 2019
  • Afwisselend zaterdag, zondag of weekend
  • Zaterdag van 12.00 tot 18.00
  • Zondag van 10.00 tot 16.00
  • Intake gesprek

Programma basis opleiding holistische massage

De cursus start bij 6 deelnemers en maximaal 8

Workshop 1
Zondag
Van 10.00 tot 16.00
Thema Veiligheid en houding

Techniek Rug
Chakra E-MotioN Chakra 1

Lichaamswerk Partner yoga en ademwerk

Weekend Ondersteuning | Gronding en beweging
Workshop 2
Zaterdag
Van 12.00 tot 18.00
Thema Vertrouwen en seksualiteit

Techniek Rug uitgebreid en bekken
Chakra E-MotioN Chakra 1 en 2

Lichaamswerk Stemwerk
&
Workshop 3
Zondag
Van 10.00 tot 16.00
Thema Verantwoording en passie
Techniek Achterkant benen en voeten
Chakra E-MotioN Chakra 3 en persoonlijke chakra

Lichaamswerk Partner werk en stemwerk


Workshop 4
Zaterdag
Van 12.00 tot 18.00
Thema Verbinding, raken en geraakt worden
Techniek Voorzijde benen en alle technieken verbinden tot een invoelende massage

Chakra E-MotioN Chakra 1, 2 en 3
Lichaamswerk Persoonlijke Chakra E-MoTion IWeekend In-Touch | In dialoog
Workshop 5
Zaterdag
Van 12.00 tot 18.00
Thema Luisteren versus oordelen
Techniek Nek, schouders en hoofd plus armen en handen
Chakra E-MotioN Chakra 4 en 5
Lichaamswerk Persoonlijke Chakra E-MoTion II
&
Workshop 6
Zondag
Van 10.00 tot 16.00
Thema Ademruimte en geluid

Techniek Buik en borst
Chakra E-MotioN Chakra 2 en 4

Lichaamswerk Adem en stemwerk

Workshop 7
Zaterdag
Van 12.00 tot 18.00
Thema Improvisatie en creativiteit
Techniek Complete lichaamsmassage op en met elkaar
Chakra E-MotioN Chakra 6
Lichaamswerk Dans en massage

Workshop 8
Zondag
Van 10.00 tot 16.00
Thema  Examen
 en afronding vrijheid en verbinding
Techniek Complete lichaamsmassage op en met elkaar

Chakra E-MotioN Chakra 7
Lichaamswerk 10 handen massage

Individuele begeleiding
Persoonlijke massage of stemcoaching in onderling overleg met Connie
Invulling en wanneer in onderling overleg
90 minuten

Testimonials

 • Ik ben verrast door de leuke opdrachten die mij veilig over drempels heen hebben geholpen. Connie, jij hebt een scala aan geweldige ideeën en de ervaring om mensen contact te laten maken met zichzelf en met anderen, en mensen te laten voelen dat ze er mogen zijn. In een veilige omgeving. Het was een bevrijding. Heel bijzonder mee te mogen maken.

  Willeke
 • Een massagecursus met iets extra's en waar ik samen met anderen kan oefenen en leren. Dat zocht ik. Gegoogeld en ik vond Connie's website Yomabe. Vergeleken met anderen sprak me het programma aan. Theorie, praktijk, veel oefenen, met en op elkaar. En vanuit een holistische visie dat alles met elkaar samenhangt, iets extra's. Nu ik de cursus heb afgerond en terug kijk, ben ik Connie dankbaar voor alles wat ik heb meegekregen. Een goed doordacht programma waar ze laat zien en ervaren hoe het is om client en masseur te zijn. Connie is heel deskundig, concreet en invoelend in haar begeleiding. Ook de veiligheid die ze biedt, is erg belangrijk. De cursus is zo opgezet dat de trainingsdagen elkaar met 1 tot 2 weeks tussenposen opvolgen om ons als cursisten de gelegenheid te geven om te oefenen en de theorie te bestuderen. Wat heel erg handig is, zijn de filmpjes om het geoefende op de trainingsdagen terug te kijken. Dat kun je binnen de groep zelf regelen. Ik beveel de basiscursus van harte aan!

  Marian
 • Ik heb deze mooie cursus massage gevolgd. Je blijven ontwikkelen en het ook nog mogen delen. Echt een aanrader!

  Jantiene
 • In de cursus Holistische Massage van Connie heb ik veel meer geleerd dan alleen maar de techniek van massage - hoewel ook die heel uitgebreid en goed aan bod komt. Maar het belangrijkste is om te leren met de volle aandacht en vanuit je hele lichaam te werken. Iets wat voor mij een persoonlijke omwenteling is.

  Ronald
 • Een hart en lichaam verwarmende, en verdiepende holistische massage cursus. Op een mooie locatie in Historisch Delfshaven Rotterdam. Onder professionele begeleiding met veel aandacht voor verbinding & persoonlijke ontwikkeling.

  Aliye
 • In deze cursus heb ik niet alleen de klassieke basis technieken van masseren geleerd. Maar ook het deel van vertrouwen en veiligheid binnen een massage. Dit maakt deze cursus heel bijzonder en zowel geschikt voor mensen die een goede masseur willen worden,  als voor mensen die behoefte hebben aan persoonlijke ontwikkeling. Door middel van lichaamswerk, aanraking en bewustwording.

  Irene
 • Ik masseer mijn zoon Mick vaak voor het slapen gaan. Hij valt altijd moeilijk in slaap, maar na een hoofdmassage lukt het vaak wel meteen. Dat voelt ook fijn om te doen voor hem, en voor mezelf ook. Ik wordt er zelf ook rustig van, en het is fijn om hem zo op die manier te helpen.

  Nolly
 • Ik heb beide massage cursussen mogen volgen bij Connie. Elke keer was het een feestje om er weer heen te gaan. Ik heb zoveel geleerd en dan niet alleen hoe je een massage moet geven, maar ook wie ben ik eigenlijk, waar zitten mijn eigen blokkades, hoe ga ik hier mee om en hoe ga ik met de blokkades van een klant om. En aanrader dus! !

  Monique
 • Wat betreft jouw bijdrage: om te beginnen was er gelijk bij binnenkomst zo’n oprechte warme geïnteresseerde begroeting! Een zachte aanraking en oogcontact. Ik voelde gelijk de verbinding en daardoor op m’n gemak. Het was een fijne groep. Dat is wel essentieel voor een cursus als deze. Doordat jij jezelf bloot gaf konden wij dat (letterlijk en figuurlijk) ook doen. Je zorgt voor een veilig gevoel. Waardoor ik me als cursist ook veilig voelde. Je bent bevlogen over je vak en dat werkt aanstekelijk. Ik kan het niet precies onder woorden brengen….maar ik vind je warm, open, kwetsbaar en sterk tegelijk en je zorgt voor een integere verbinding. Als we allemaal op die manier met elkaar zouden omgaan….hoe mooi zou dat zijn?!

  Hilleke
 • De cursus Holistische Massage heeft mij ontzettend veel geleerd, niet alleen over het masseren zelf, de technieken en de anatomie van het lichaam, maar vooral ook over mezelf. Het voelt alsof ik me in de aanraking, in het masseren niet kan verstoppen - niet voor de ander en vooral niet voor mezelf. Zo ontdek ik patronen waarmee ik vervolgens ook weer aan de slag kan. Connie integreert in deze opleiding kennis en ervaring vanuit massage, yoga, stem- en lichaamswerk, chakra's, en meer en brengt op een kloppende en toegankelijke manier over. Ze heeft alle aandacht voor ieders persoonlijke processen, talenten, uitdagingen evenals voor het groepsproces. Want dat is het ook, samen met je medecursisten maak je een soort avontuur mee, je bent ook elkaars spiegel en oefenmateriaal. Naast de cursusdagen ga je zelf oefenen, op proefpersonen, vrienden, familie. Het voelde eerst als in het diepe springen, en ik heb ontzettend veel van geleerd van die massages, van wat ik in mezelf hierin kon observeren én van de feedback die ik van de ander ontving.

  Sarah
 • Heb er veel aan deze cursus gehad en veel over massage, mijn eigen en andere lichamen geleerd. Je leert hoe belangrijk het is om goed te kijken en te voelen. Zowel bij jezelf als bij de ander. Je leert werken vanuit de verbinding. Met jezelf en met de ander. Het explorerende is heel mooi, de nieuwsgierigheid. In de massage leer je ook met je eigen lichaam te werken. Dat is belangrijk onderdeel van de cursus naast alle praktische en ‘technische’ kennis rond het massageproces. Het enthousiasme van Connie is heel inspirerend en bijna terloops deelt ze tijdens de cursus haar enorme rijkdom aan kennis en ervaring op het gebied van holistische massage en lichaamswerk. Door zelf ook ‘proefpersoon’ te zijn ervaar je de technieken die jezelf gaat toepassen ook aan je eigen lijf. Connie slaagt er heel goed in om een heel fijne en veilige sfeer in de groep te creëren die je uitnodigt om te leren.

  Margit
 • De cursussen van Connie zijn mooi, zuiver en diepgaand. Dit gaat niet over zomaar een techniek aanleren maar een massage verbinden met wie jij bent. Er is ruimte en geduld voor jouw verhaal. Ik zie het eerder als een persoonlijke verrijking en in een andere dimensie stappen dan als iets aanleren.

  Ron

Meld je aan

Je naam

Je e-mail

Je telefoon

Ik wil me aanmelden voor module 1/basis opleiding holistische massage.

Vragen/opmerkingen


Na aanmelding plannen we in overleg een intake gesprek. Dit kan in de Yomabe studio of telefonisch.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Connie op 06 13 31 45 43 of mail

Vragen of opmerkingen?

Laat een bericht achter en ik neem contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt